Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича закликають зупинити "нацистський шабаш" у Києві

Четвер, 29 липня 2004, 14:59
Російська рада Причорномор'я закликає Віктора Януковича не допустити запланованого на 31 липня у Києві з'їзду і факельної ходи вулицями міста Української національної асамблеї Едуарда Коваленка.

Про це йдеться у відкритому листі, відправленому головою Російської ради Причерномор'я Олександром Афанасьєвим на ім'я прем'єр-міністра.

"Прізвище лідера УНА Едуарда Коваленка набуло в Україні скандальної популярності після "параду", проведеного ним у Києві з нагоди "святкування 14-ой річниці УНА - УНСО", - пише Афанасьєв.

Він нагадує, що "на цьому заході Коваленко закликав "підтримати кандидата у президенти України Віктора Ющенка і готуватися до вуличних боїв", а "учасники "параду" несли прапори з есесівською символікою, підкидали руки в нацистському привітанні і скандували антиросійські гасла".

Афанасьєв підкреслює, що Ющенко і "люди з його оточення" назвали цю акцію провокацією, до якої ні "Наша Україна", ні її лідер не мають жодного відношення.

Голова РРП наводить слова керівника виборчої кампанії Ющенка Олександра Зінченка, де той каже, що "…акцію з участю УНА сплановано й оплачено тими силами з табору влади, які бояться перемоги Віктора Ющенка і яких непокоїть не доля України і спокій її громадян, а винятково збереження власних крісел".

"У цей час Вам, як прем'єр-міністру і кандидату в президенти України, надається можливість переконати своїх опонентів і громадську думку в своїй непричетності до сумнівних в правовому відношенні витівок пана Коваленка", - пише Афанасьєв.

Для цього, на його думку, Януковичу "достатньо згадати про свої конституційні обов'язки і, у відповідності з п. 7 ст. 116 Конституції України, вжити заходів для зупинення запланованого на 31 липня 2004 року чергового нацистського шабашу".

"Українська Правда"
Читайте також:
Донецька УНА Коваленка зображає Ющенка расистом

УНА-провокатори з символікою SS хочуть підтримати Ющенка і не виключають вуличних боїв
ЗІНЧЕНКО ПОПЕРЕДЖАЄ: КРІМ "НАЦИСТІВ" ПРОТИ ЮЩЕНКА ГОТУЮТЬ ЩЕ БАГАТО ПРОВОКАЦІЙ

Ющенка відмежовують від провокаторів з УНА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування