Васильєв називає Козаченка ледь не вбивцею і лає депутатів за незаконне носіння зброї

Четвер, 29 липня 2004, 15:31
Генеральна прокуратури виступає проти "нагнітання політичних пристрастей" навколо нападу на народного депутата України Олексія Козаченка

Про це йдеться в заяві генерального прокурора Васильєва, поширеній його прес-службою.

"Вже зараз, не чекаючи результатів розслідування, окремими політичними силами, деякими народними депутатами України робляться категоричні політичні заяви про тиск, який нібито здійснюється на депутатів", - зазначає Васильєв.

"То як же це розуміти? І взагалі, хто на кого тисне? Якщо народний депутат скоїв вбивство, відразу інші депутати виправдовують його дії, як то кажуть, без суду і слідства, пояснюючи це політичними обставинами чи надаючи цьому політичний підтекст", - запитує він.

При цьому Васильєв відзначає, що ці ж народні депутати України "не займають принципову позицію при вирішенні питання про притягнення своїх колег до кримінальної відповідальності".

Генеральна прокуратура наголошує, що не допустить будь-якого впливу і забезпечить "всебічне та об’єктивне розслідування справи з прийняттям законного рішення, яке повинно ґрунтуватися не на політичних гаслах, а на матеріалах кримінальної справи".

Щодо порушеної справи про неналежне зберігання вогнепальної зброї, Васильєв зауважив, що вогнепальна зброя (пістолети) та патрони видано народним депутатам України у тимчасове користування без законних на те підстав, оскільки на законодавчому рівні це питання не вирішено.

Разом з тим, право на зброю є елементом статусу народного депутата, який згідно з пунктом 21 статті 92 Конституції України має визначатися виключно законами України, зазначив він.

Як раніше повідомлялося, 24 липня поточного року в місті Одеса на народного депутата Олексія Козаченка було вчинено напад поблизу його будинку.

В одного з нападників був пістолет. Козаченко його вибив і вистрілив в нападника. Після цього він одержав удар, імовірно, від другого нападника.

Один з нападників був убитий, другий утік. Убитий - 25-літній житель Одеської області, раніше тричі засуджений. Другий нападник також виявився уродженцем Одеської області.

Як повідомив на прес-конференції 27 липня прокурор Одеської області Михайло Гаврилюк, другий нападник сам з'явився в міліцію з повинною, а не був затриманий.Гаврилюк також заявив, що в нападника стріляли із салону автомобіля депутата.

Сам Козаченко нападника не впізнав. Прокуратура порушила справу за фактом убивства і замаху на життя державного діяча та неналежне носіння зброї.


Українська правда

Читайте також:

Козаченко не впізнав нападника

Група "Центр": за замахом на Козаченка стоїть Банкова?

На депутата з "Центру" напали

У нападника на представника Ющенка стріляли з автомобіля депутата

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування