Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Безграмотному" Януковичу ставлять у приклад Леніна і Тайсона

Четвер, 29 липня 2004, 16:37
Голова парламентського комітету зі свободи слова Микола Томенко пропонує кандидатам в президенти окрім декларації про доходи доводити належний рівень освіти.

Так Микола Томенко прокоментував інформацію про черговий прояв неграмотності чинного прем'єр Віктора Януковича, повідомляє прес-служба штабу Віктора Ющенка.

Нагадаємо, що Янукович залишив газеті "Русская правда" автограф з такими словами: "Я вас не підведу! З лювовью, В.Янукович". До того він допустив дві помилки у написанні своєї посади: "прємьєр-міністр".

"В "Русской правде" прем’єр, вочевидь, намагався продемонструвати вільне володіння двома мовами і перше речення свого побажання написав українською, а друге – російською. При цьому в слові "любовью" Янукович переплутав літери. Отже, і російська писемна мова для прем’єра є занадто важким тягарем", - каже Томенко.

"Це створює певні проблеми, тому що для великої кількості громадян східних областей російська є мовою повсякденного спілкування, і Янукович, як представник Донбасу, мав би володіти цією мовою вільно. Безграмотна людина на посаді глави держави, яка не володіє в достатній мірі жодною мовою – це проблема для всієї держави", – зазначає Томенко.

Він порадив газеті "Русская правда", яка заявила на своїх шпальтах, що "русские за Януковича", взяти шефство над чинним прем’єром і підтягнути його російську граматику.

Голова комітету вважає доцільним повторити піар-хід команди Януковича, яка відшукала "співкамерників" Віктора Януковича і публікувала їхні спогади про спільне відбування у місцях позбавлення волі з чинним прем’єром: "Можливо, варто було б влаштувати пошуки однокласників глави уряду і опублікувати їхні спогади про те, як старанно вчився Вітя Янукович".

"Або хоча б опублікувати атестат кандидата в президенти, засвідчивши таким чином базовий рівень знань Януковича", – зауважив народний депутат.

При цьому Томенко вважає абсолютно безпідставними посилання на те, що недостатній рівень освіти Януковича можна виправдати його тюремними університетами.

"Історія знає багато прикладів, коли люди, відбуваючи покарання, робили геніальні відкриття. Наприклад, Володимир Ленін багато читав і багато працював, перебуваючи в ув’язненні. Є й значно свіжіші приклади позитивного впливу пенітенціарних закладів на особистість. Наприклад, американський боксер Майк Тайсон, відбуваючи покарання за зґвалтування, використав перебування за гратами з користю – навчився читати", – сказав Томенко.

Читайте також:

Януковича в родині називають "батєй". Хоч він і робить по дві помилки в слові*/archive/2004/july/29/1.shtml

ЯНУКОВИЧ ЗРОБИВ ЩЕ ДВІ ОРФОГРАФІЧНІ ПОМИЛКИ

ЯНУКОВИЧУ ЗАПРОПОНУВАЛИ НАПИСАТИ ДИКТАНТ. І нагадали історію з картоплею у заступника Буша

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:51
БоксУсик посідає третє місце в оновленому рейтингу найкращих боксерів за версією The Ring
16:35
ФОТОЖінка намагалася продати за мільйон свого 2-річного сина
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
фотоУ Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
Усі новини...