Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бродський звинуватив Януковича у розпалюванні ворожнечі і "дерибані"

Четвер, 29 липня 2004, 17:00
Кандидат у президенти Михайло Бродський звинувачує прем'єр-міністра Віктора Януковича у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі в Україні.

Таку думку він висловив в четвер в коментарі, поширеному прес-службою.

Як приклад, Бродський навів випуск газети "Русская правда" (що належить "Русскому движению Украины") від 16-30 липня 2004 року.

У цьому числі газети, на першій шпальті під статтею "Федорович! Мы с тобой!" великим шрифтом виділено підзаголовок: "Крупнейшие русские объединения Украины – ЗА ВИКТОРА ЯНУКОВИЧА! Сегодня – это не только исторически оправданный выбор для всего народа Украины, это и РУССКИЙ ВЫБОР!".

"Ця публікація – розтиражований прояв розпалювання міжнаціональної ворожнечі, публічного протиставлення народу України росіянам", – заявив Бродський.

Бродський нагадує , що і українці, і росіяни, і поляки, і молдавани, і євреї, і татари – народ України! "Конституція прямо забороняє те, що зараз робить команда Януковича – ділити народ на "росіян" і "неросіян", - зазначає він.

"Що, українська Феміда чекає поки в країні почнуться заклики "Москалі – додому!", "Бий жидів!", "Татари, геть із Криму!"?!", - запитує кандидат в президенти.

Бродський також звернув увагу на безграмотність Віктора Януковича, відзначивши власноручно написане Януковичем звернення "Вас не підведу! З ЛЮВОВЬЮ! В. Янукович". Він закликав українських виборців "замислитись, якого кандидата у президенти пропонує їм нинішня влада".

Лідер "Яблука" прокоментував також нещодавню зустріч Кучми, Путіна та підприємців з Росії й України у Криму.

За його словами, "український та російський олігархат продиктував Януковичу жорсткі умови підтримки на майбутніх президентських виборах, а той, судячи з усього, їх прийняв".

"Головна і єдина умова – повна лояльність до кількох найбільших політично-бізнесових родин України та Росії, збереження політичної та економічної системи, яка гарантує їм надприбутки та унеможливлює реальну економічну конкуренцію", - зазначив Бродський.

"На порядку денному також був "дерибан" залишків державної власності. Саме це і було головним результатом так званої ялтинської зустрічі ділових кіл України та Росії. А саміт президентів – лише димова завіса, яка мала завуалювати та легалізувати симпозіум олігархів двох країн", - додав він.

Читайте також:

Януковича в родині називають "батєй". Хоч він і робить по дві помилки в слові

ЯНУКОВИЧ ЗРОБИВ ЩЕ ДВІ ОРФОГРАФІЧНІ ПОМИЛКИ

ЯНУКОВИЧУ ЗАПРОПОНУВАЛИ НАПИСАТИ ДИКТАНТ. І нагадали історію з картоплею у заступника Буша

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування