"УКРТЕЛЕКОМ" НЕ ДІСТАНЕТЬСЯ РОСІЇ?

Четвер, 29 липня 2004, 18:17
Стартова ціна 42,86% акцій національного оператора зв'язку ВАТ "Укртелеком" при конкурсному продажі складе 2 733,403 млн. грн.

Як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело, таке рішення ухвалила комісія з приватизації "Укртелекому".

У торгах мають право брати участь промислові інвестори - юридичні особи чи їх об'єднання.

Це мають бути оператори електрозв'язку, що здійснюють свою діяльність з надання послуг фіксованого або мобільного телефонного зв'язку не менше останніх п'яти років.

Претендент на "Укртелеком" також має обслуговувати не менше 5 млн. абонентів послуг електрозв'язку, мати досвід роботи за межами СНД і володіти магістральними мережами довжиною не менш 50 тис. км.

Сумарна вартість його активів за підсумками останнього звітного року повинна складати не менш EUR10 млрд., сумарний обсяг реалізованої продукції за підсумками року - також не менш EUR10 млрд.

Претендент повинен мати кредитний рейтинг S&P не нижче BB, або Мооdу's не менш Ba2, або Fitch не нижче BB і не мати судових суперечок з державними органами України.

Як прокоментував такі умови представник одного з міжнародних інвестиційних банків, жодна з російських компаній цим умовам не відповідає, "у цілому, у світі таких компаній близько десятка".

Раніше серед можливих учасників конкурсу називалися російські компанії, у тому числі АФК "Система" - найбільший акціонер російського ВАТ "Мобільні Телесистеми", яка володіє українським СП "Український мобільний зв'язок".

За інформацією агентства, у четвер глава російської "Системи" Володимир Євтушенков знаходиться в Києві.

Крім цього, за інформацією співрозмовника агентства, відповідно до вимог комісії з приватизації претендент повинен мати досвід "безпосереднього контролю і власної участі в реалізації проектів з реформування державної власності (приватизації) і реструктурування підприємств-монополістів у галузі надання телекомунікаційних послуг".

"При цьому така реструктуризація повинна була відбутися протягом останніх п'яти років із залученням недержавних інвестицій і забезпеченням ефективного функціонування такого підприємства в післяприватизаційний період".

Покупець також зобов'язаний забезпечити прискорення розвитку мереж електрозв'язку в Україні, їхнє технічне переоснащення й модернізацію переважно з використанням товарів вітчизняного виробництва, виконання мобілізаційних завдань "Укртелекому", вимог антимонопольного законодавства.

Крім цього, підприємство зобов'язане надавати послуги електрозв'язку особам, що користуються пільгами, незалежно від компенсації цих пільг з боку держави.

Конкурс має відбутися в 30-денний термін. Граничний термін подачі претендентом заявки на участь у відкритих торгах - 18 днів після дати оголошення конкурсу.

Як повідомлялося, Фонд держмайна України планував оголосити конкурс із продажу 42,86% акцій "Укртелекому" у четвер, 29 липня, однак у цей день відкликав свій анонс, заявивши, що оголосить його після одержання остаточного рішення уряду з цього питання.

Читайте також:

Янукович передумав продавати "Укртелеком"

Демобілізація Льовочкіна

Ющенко обіцяє першу реприватизацію



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...