Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За Януковича агітує вдячний глава УПЦ Московського Патріархату

Четвер, 29 липня 2004, 18:27
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович у ході своєї одноденної робочої поїздки у Донецьку область ознайомився в четвер з ходом реконструкції Свято-Успенської Святогорської лаври (Святогорське).

Янукович висловив задоволення ходом реконструкції лаври і подякував усім, хто брав участь у відновлювальних роботах.

При цьому він відзначив, що дана лавра є третьою в Україні, після Києво-Печерської лаври і Почаївської лаври.

"Я мріяв, щоб ця земля була благословенною, щоб ми об'єдналися в образі Почаївської лаври на заході, Святогорської лаври на сході і Києво-Печерської лаври в центрі, щоб ми цим об'єднали Україну", - сказав прем'єр-міністр.

Предстоятель Української православної церкви в підпорядкуванні Московського патріархату Володимир (Сабодан) висловив подяку Януковичу за підтримку в реконструкції лаври.

"Янукович - два роки прем'єр-міністр, і ми бачимо, як багато він зробив", - відзначив Володимир.

Святогорський чоловічий монастир розташований на березі ріки Сіверський Донець, і названий на честь християнського свята "Успіння Пресвятої владичиці, нашої богородиці і пріснодіви Марії", що святкується 28 серпня.

10 років тому з ініціативи Януковича за підтримки Горловської єпархії УПЦ (МП) було відроджено Свято-Успенський Святогорський чоловічий монастир. Зокрема, Янукович особисто очолював опікунську раду по відродженню і відновленню зруйнованих під час тоталітарного режиму церков.

У період з 1996 по 2002 роки в Донецькій області під керівництвом Януковича були побудовані 63 нові храми, 35 відреставровані.

9 березня 2004 року рішенням Священного синоду УПЦ (МП) Свято-Успенський Святогорський монастир одержав статус лаври.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування