Марчук думає, що навколо дурні?

Четвер, 29 липня 2004, 21:35
Міністр оборони Євген Марчук заявляє, що Україна не змінювала своїх намірів вступити з часом до НАТО, і не збирається відмовлятися від євроінтеграції.

Про це він сказав у четвер на прес-конференції в Києві.

За словами Марчука, в Стратегічному оборонному бюлетені України на період до 2015 року процес євроінтеграції є одним з основних пріоритетів.

Коментуючи ажіотаж навколо виключення із Військової доктрини слів про вступ до НАТО і ЄС, Марчук сказав, що такі заяви говорять про "дрімучу некомпетентність і небажанням вдаватися в подробиці, в суть речей".

Щоб надалі подібні заяви не виникали, Марчук порекомендував "почитати всі стратегічні документи", які Україна прийняла "в ході підтвердження намірів щодо євроатлантичної інтеграції".

В цих документах, сказав Марчук, "нічого по суті не змінилося".

Некомпетентність подібних заяв, підкреслив голова оборонного відомства, перш за все доводить Законі України "Про основи національної безпеки", в якому "чітко визначено, що євроатлантична інтеграція – один з головних пріоритетів України в її зовнішньополітичній діяльності, і ніяких змін не спостерігається".

Разом з тим, відповідаючи на запитання, чому Міноборони лише через декілька днів вирішило прокоментувати інформацію, що з'явилася, про відносини "Україна-НАТО", Марчук сказав, що такого роду некомпетентні заяви з'являються часто, і коментувати їх він сенсу не бачить.

"Я не хотів коментувати цю подію через те, що хтось не спроможний дивитися в коріння питання, докопуватися до його суті. Всі стратегічно важливі для України документи залишилися без змін", – додав Марчук.

Як відомо, двома днями раніше, відповідаючи на пряме питання, чи йде Україна до НАТО, Марчук сказав: "Україна йде сама до себе. Україна створює свій рівень, рівень армії, реформованих Збройних сил. Багато країн НАТО сьогодні є орієнтиром для України".

УНІАН

Читайте також:

Геть від Брюсселя!

Кучма, НАТО, вибори і "російське питання"

МАРЧУК ПРИ НОВІЙ ВЛАДІ ЗНОВУ ГОТОВИЙ ВСТУПАТИ ДО НАТО


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування