Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці в США проти Буша і за Керрі

П'ятниця, 30 липня 2004, 11:42
Українська діаспора розчарована політикою президента США Джорджа Буша і буде підтримувати кандидата від Демократичної партії Джона Керрі.

Для цього було створено громадський комітет "Українські американці за Керрі", повідомляє радіо "Свобода".

"Ми хочемо довести, що багато у громаді не підтримує політику Буша щодо України і підтримує політику Демократичної партії. І багато українців, які дотепер підтримували республіканців, дуже невдоволені політикою Буша щодо України і не будуть за нього голосувати", - каже один з координаторів комітету Ігор Гавдяк.

"Сьогоднішня політика Буша щодо України базована виключно на участі України в іракській війні. Уряд Буша не протидіє рішуче проти загрози політичної та економічної Росії в Україні", - додав він.

Буш також "не приділяє достатньо уваги президентським виборам в Україні і не докладає достатньо тиску на уряд України, щоб ці вибори були дійсно чесні, демократичні". "Окрім декларативних висловів нічого не робиться. Уряд Буша також блокує резолюцію Сенату про голодомор в Україні у 1932-33 роках", - каже Гавдяк

Члени комітету вже мали зустріч із групою зовнішньополітичних радників Джона Керрі.

Присутня на зустрічі Мадлен Олбрайт, екс-держсекретар США, наголосила, що помилково зводити усі українсько-американські відносини до співпраці в Іраку.

Завданням комітету на підтримку Керрі буде збір фінансів для його кампанії та агітація за нього діаспори особливо у тих штатах, які матимуть найбільший вплив на результат виборів, зокрема Мічіган та Огайо.

Організатори українського комітету на підтримку Керрі стверджують, що їхня робота не завершиться із президентськими виборами.

За словами Гавдяка, хто б не переміг у листопаді, українці у США повинні створити мережу постійно діючих організацій на підтримку Демократичної партії, і закликає до цього ж прихильників республіканців.

Адже, на його думку, лише завдяки такій розгалуженій організаційній структурі українська діаспора може здобути хоч якийсь вплив на політику Білого Дому щодо України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...