Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу скаржаться: військові в шоці, що ними керуватиме "зек"

П'ятниця, 30 липня 2004, 12:47
Нардеп, представник коаліції "Сила народу" Григорій Омельченко просить кандидата в президента Віктора Януковича оприлюднити всі документи про судимості та про їх скасування.

З таким проханням Омельченко звернувся до Януковича у своєму відкритому листі, текст якого передає прес-служба центрального штабу Ющенка.

Омельченко просить Януковича надати завірені копії вироків судів, якими він був визнаний винним у вчиненні насильницьких злочинів і двічі засуджений до позбавлення волі, постанови Донецького обласного суду про погашення судимостей чи реабілітацію.

Також Омельченко вимагає надати завірені копії постанов слідчого або прокурора про закриття кримінальних справ, порушених щодо Януковича – як зазначає депутат, ці справи стосувалися "за повідомленням ЗМІ зґвалтування та розкрадання державних коштів".

Омельченко вказує, що відповідно до законодавства він "має право на повну і достовірну інформацію про кандидатів на пост президента".

Крім того, вважає депутат, Янукович згідно з законом про вибори президента особисто дав письмову згоду на оприлюднення біографічних відомостей про себе " в тому числі і про своє кримінальне минуле".

Також у листі Омельченко стверджує, що "факт висунення на пост кандидата в президенти (Януковича) вже деморалізував роботу правоохоронних органів".

"У них виникли небезпідставні сумніви – чи ловити сьогодні злочинців? Адже, серед них можуть бути майбутні прем’єр-міністри та кандидати в президенти", - каже Омельченко.

"Чи можете Ви уявити морально-психологічний стан працівників правоохоронних органів, які Вас, Вікторе Федоровичу, заарештовували і притягували до кримінальної відповідальності за вчинення насильницьких злочинів, а суд, визнавши Вас винним, засуджував Вас двічі до позбавлення волі?!" – запитав він прем'єра.

"Нам, офіцерам, які в різні часи виконували інтернаціональні обов’язки за кордоном, пройшли пекло Чорнобильської катастрофи і знають що таке офіцерська честь та втрата бойових побратимів, навіть в кошмарному сні не могло наснитися, що міністрів оборони та внутрішніх справ, голову Служби безпеки та інших керівників військових формувань України буде призначати (не приведи Боже!) "колишній зек"!!!" – пише Омельченко.

Омельченко каже, що він як член Української республіканської партії "Собор" у липні 2004 брав участь у експедиції "Соборна Україна".

"Ми побували в Київській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській, Хмельницькій, Чернівецькій та інших областях. Провели десятки зустрічей з людьми. Не було жодної зустрічі, на якій би мені не задавали запитань щодо ваших судимостей", - зазначає депутат.

Лист закінчується "з повагою і сподіваннями на порозуміння, виборець, народний депутат, голова Спілки офіцерів України, полковник Служби безпеки України Григорій Омельченко".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування