Прокуратура як нападника на Козаченка підсовує хворого із "дурки"

П'ятниця, 30 липня 2004, 13:27
Депутатська група "Центр" відкидає обвинувачення генпрокурора Геннадія Васильєва про тиск депутатів у справі нападу на нардепа Олексія Козаченка.

Про це заявив депутат "Центру" Володимир Сівкович на прес-конференції у Києві.

"На яке слідство тиск? Це все одно, що президент каже, що парламент йому 10 років заважав працювати. І хто тисне? Льоша Козаченко, який не може піднятися? Хай спочатку Васильєв прізвища назве!", - сказав він.

В той же час він зазначив, що у групи є запитання до правоохоронних органів щодо розслідування нападу на Козаченка.

За словами депутата, слідство займається не пошуком тих, хто влаштував напад, а тим, що "паскудять статус депутата, ставлять під сумнів усе сказане Козаченком".

Він також відзначив, що другий нападник, названий слідством, є дуже вигідним правоохоронним органам, оскільки він тільки чотири місяці як вийшов з тюрми за вбивство трьох людей і стоїть на обліку за психічним станом здоров'я.

"Ідеальний об'єкт: посидів, полежав у дурці, знов пішов убив. Тому, що б він їм не казав, вони його відпустять, бо він хворий", - сказав депутат.

При цьому вони відзначили, що сам нападник не впізнав Козаченка, як не впізнали його інші свідки і сам депутат.

Депутати також зазначили, що Козаченко застрелив першого нападника випадково, влучивши в грудну клітку, коли той над ним нагнувся. Іншого він "тримав на мушці, але відпустив і не став стріляти".

Представники "Центру" також відзначили, що перед цим нападом було жорстоко побито помічника Козаченка Танцюру, а у парламентської комісії була ще чотири місяці тому інформація про погрози Козаченку.

Також вони заявили, що раніше було затримано помічника депутата із групи "Центр" Гаврилюка та сина домогосподарки ще одного депутата "Центру" Кіроянца. Його обіцяли випустити в обмін на підтримку політреформи.

Сам Кіроянц на прес-конференції заявив про готовність назвати імена тих представників влади, які йому дзвонили й робили таку пропозицію.

Він зазначив, що тиск на депутатів "Центру" посилився після того як вони відмовилися підтримати одного з кандидатів на виборах президента.

В той же час напад на Козаченка вони пов'язали з його діяльністю в Одеській області, де він" пішов на відкриту боротьбу з керівництвом міста, виступав проти розбазарювання землі".

Кіроянц також сказав, що із підтримкою кандидатів у президенти група "Центр" визначиться у вересні.

Як раніше повідомлялося, 24 липня в Одеса на депутата Козаченка було вчинено напад поблизу його будинку. Козаченко вибив пістолет в одного з нападників і вистрілив. Один з нападників був убитий, другий утік.

Убитий - 25-річний мешканець Одеської області, раніше тричі судимий. Як повідомив на прес-конференції 27 липня прокурор Одеської області Михайло Гаврилюк, другий нападник сам з'явився в міліцію з повинною.

Прокуратура порушила справу за фактом убивства й замаху на життя державного діяча та неналежне носіння зброї.

Українська правда

Читайте також:

Васильєв називає Козаченка ледь не вбивцею і лає депутатів за незаконне носіння зброї

Козаченко не впізнав нападника

Група "Центр": за замахом на Козаченка стоїть Банкова?

На депутата з "Центру" напали

У нападника на представника Ющенка стріляли з автомобіля депутата



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...