Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ПОПЕРЕДИВ ЯНУКОВИЧА: фашистська акція "УНА" на його совісті

П'ятниця, 30 липня 2004, 17:28
Коаліція з підтримки Ющенка "Сила народу" попереджає, що змушена буде власними силами зупинить провокативну діяльність партії "УНА", якщо це не зробить влада.

Про це ідеться у заяві коаліції "Нашої України" та БЮТ напередодні запланованого на 31 липня з'їзду "УНА" та факельної ходи вулицями Києва під фашистськими гаслами.

Як відомо, ця партія нав'язую свою провокаційну підтримку Ющенку, в той час як він від неї відмежовується.

"Ми вдамося до найрішучих заходів, використаємо всі доступні законні методи, щоб не допустити розпалювання міжнаціональної ворожнечі у своїй державі. Провокатори та екстремісти отримають гідну відсіч", - ідеться у заяві "Сили народу".

Коаліція за Ющенка вимагає від влади "заборонити в столиці проведення маніфестацій, стилізованих під нацистські, із застосуванням відповідної символіки та гасел".

Також коаліція за Ющенка вимагає від "уряду Януковича вжити до "УНА" тих заходів, які закон передбачає щодо партій, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу".

"Сила народу" також нагадує, що "провокативний характер дій "УНА", спрямованих на дискредитацію Віктора Ющенка, маніфестація "УНА" широко висвітлювалась на телеканалах "Інтер", "1+1", УТ-1".

"Вже сам склад цього традиційного телевізійного пулу, як і майже стовідсоткова тотожність сюжетів на зазначених телеканалах дають чітку відповідь на те, хто є замовником небезпечних провокацій. Ми впевнені, що це – передвиборча команда Кучми-Януковича-Медведчука", - ідеться у заяві.

"Саме вона намагається штучно привнести у виборчу кампанію елементи русофобії та антисемітизму, посіяти розбрат між українцями та євреями, українцями та росіянами, Сходом та Заходом України", - наголошується в заяві.

Коаліція з підтримки Ющенка також каже, що ці заходи "УНА" планувалися на 18 липня.

"Не дуже розраховуючи на те, що влада виконає свій конституційний обов’язок, ми донесли до провокаторів інформацію про намір власними зусиллями протидіяти їхнім брудним технологіями, і саме через це "УНА" та перенесла факельну ходу", - говориться в заяві.

Коаліція за Ющенка нагадує: "Днями "Донецька обласна організація" так званої Української національної асамблеї поширила листівки ксенофобського та ультранаціоналістичного змісту".

"Так звана УНА, офіс якої – невипадково, очевидно – розташований з тильної сторони адміністрації президента Кучми, активізувалася ще в червні, коли на вимогу своїх політичних покровителів провідники цієї псевдоорганізації почали робити провокаційні заяви проти лідерів опозиції".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...