Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіс і 6 олімпійських чемпіонів агітують за Януковича

П'ятниця, 30 липня 2004, 17:43
Спортсмени, тренери і фахівці сфери фізкультури й спорту України закликали співгромадян проголосувати за Віктора Януковича на виборах президента.

Про це говориться в зверненні, розданому журналістам на прес-конференції у п'ятницю.

У зверненні відзначається, що з обранням Януковича президентом НОК в Україні "відбулися значні зрушення в розвитку олімпійського руху" у країні.

У тексті звернення відзначається, що вперше за роки незалежності Україна забезпечила 100%-е державне фінансування сфери фізкультури й спорту, а також додатково виділені кошти для закупівлі спортивного інвентарю й екіпірування.

Крім того, створюються сприятливі умови для розвитку дитячого і юнацького спорту, фізвиховання широких прошарків населення.

Звернення підписали 43 представники сфери фізкультури й спорту. Серед них, зокрема, олімпійський чемпіон з легкої атлетики Сергій Бубка, дворазовий олімпійський чемпіон із легкої атлетики Валерій Борзов, срібний призер чемпіонату світу з легкої атлетики Юрій Білоног, президент Федерації гімнастики, головний тренер Збірної України з художньої гімнастики Ірина Дерюгіна, дворазова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова.

А також - чемпіон світу з плавання Олег Лисогор, ректор Національного університету фізвиховання України Володимир Платонов, дворазова олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Лілія Подкопаєва, олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики Катерина Серебрянська, президент Федерації футболу Григорій Суркіс, дворазова олімпійська чемпіонка з гандболу, президент гандбольного клубу "Спартак" Зінаїда Турчина.

На прес-конференції заслужений майстер спорту, член Міжнародного олімпійського комітету президент Федерації легкої атлетики України і народний депутат Валерій Борзов заявив, що ухвалив політичне рішення підтримати Януковича, оскільки добре його знає.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи етично залучати спортсменів до політичної боротьби, Борзов підкреслив, що сьогодні неможливо "залишатися поза питанням, хто буде моїм президентом".

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування