Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз кличе Брюссель і Страсбург підтримати задум КПУ, СПУ і "Нашої України"

Субота, 31 липня 2004, 16:48
Починаючи з понеділка система контролю за проведенням чесних виборів президента об'єднає три опозиційні сили – "Нашу Україну", Компартію та Соцпартію.

Про це ідеться у заяві лідера СПУ Олександра Мороза напередодні укладення угоди про чесні вибори між ним та іншим кандидатом у президенти Віктором Ющенком, що заплановано на понеділок.

"Підписання відповідної угоди між Віктором Андрійовичем Ющенком і мною є розвитком домовленостей між соціалістами і штабом Петра Миколайовича Симоненка", - сказав Мороз.

"Таким чином, система громадського контролю, яка вже почала діяти при роботі двох штабів, тепер об'єднає всі опозиційні сили", - додав він.

На думку Мороза, "це буде дійсно серйозна противага намірам влади організувати масштабну підтасовку результатів голосування українців".

За словами Мороза, система контролю отримала робочу назву "За вибори без фальші". Він переконаний, що це не буде "якимось сугубо формальним органом, а справжньою громадянською ініціативою".

"Поки що це буде робота штабів на базі двосторонніх стосунків соціалістів зі штабами двох інших кандидатів. Думаю потім, коли реальні кроки будуть зроблені, можливі спільні виступи на підтримку демократичних виборів всіх трьох опозиційних кандидатів", - додав він.

Мороз також сказав, що сподівається на відгук не лише громадських сил, але й впливових міжнародних організацій.

"В бесіді зі мною представники таких впливових структур, як Європейський парламент, ПАРЄ висловили готовність сприяти дотриманню громадянських прав і свобод в Україні", - додав він.

"Якщо влада порушить права українців, знайдеться сила, яка змусить поважати закон", - наголосив Мороз у заяві, поширеній його прес-службою.

"Українська Правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування