Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович приховав від виборців судимості, неслужбу в армії й місце проживання

Вівторок, 10 серпня 2004, 11:08
Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Микола Томенко звернувся з відкритим листом до прем’єр-міністра Віктора Януковича з вимогою доопрацювати автобіографію та декларацію про доходи, подані до ЦВК.

Про це повідомляє прес-служба центрального штабу Віктора Ющенка.

У листі "Тому що треба говорити правду", Томенко відзначає, що в документах, поданих прем’єром для реєстрації кандидатом у президенти України містяться не лише граматичні помилки, але й змістовні неточності.

Зокрема, відзначається, що в автобіографії Януковича відсутні відомості про притягнення його до кримінальної відповідальності у 1967 (за частиною другою статті 141 Кримінального кодексу Української РСР "Грабіж") та 1970 (за статтею 102 КК УРСР "Нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості") роках.

"Відсутність такої інформації у виборців суперечить практиці розвинутих демократичних держав та рішенням Європейського суду з прав людини, які є обов’язковими для України. Як відомо, у справі "Швабе проти Австрії", суд визнав, що "інформація про попередні вироки політика може бути суттєвим фактором при оцінці здатності політика виконувати політичні функції", - говориться в листі Томенка.

Він також відзначає, що в автобіографії не вказано, якою формою навчання Янукович здобув дві вищі освіти: денною, заочною чи вечірньою. Як відомо, Янукович вищу освіту здобув заочно.

"Адже серед виборців є як прихильники, так і противники отримання вищої освіти у кількох навчальних закладах на заочній формі навчання, працюючи при цьому директором автобази або головою облдержадміністрації", - говориться в листі.

Томенко також указує, що в біографії нема відомостей про проходження Януковичем строкової служби в армії, що "за часів Радянського Союзу" "було почесним обов’язком кожного громадянина".

"Слід визнати, що норми радянського законодавства передбачали підстави звільнення від проходження військової служби. Такими підставами, зокрема, були неналежний стан здоров’я, наявність офіцерського військового звання або судимостей за вчинення злочинів тощо", - вважає Томенко.

"Переконаний, що виборці, які бачать Вас як вольового та рішучого політика могутньої держави, обов’язково повинні знати причини, через які Ви не проходили військову службу", - говориться в листі.

Окрім цього, Томенко закликає Януковича вказати в декларації про доходи місце свого проживання, як це вимагає законодавство, а також "власноручно виправити помилки у декларації про доходи, зокрема, правильно написати посаду – прем’єр-міністр України".

Одночасно народний депутат звернувся до Центральної виборчої комісії України з вимогою оголосити кандидату в президенти Януковичу попередження та повернути подані ним для реєстрації документи, зокрема автобіографію та декларацію про доходи, для їх доопрацювання та виправлення.

Як відомо, на виборчих дільницях вивішуються програма кандидата та його біографія.

Читайте також:

Януковича в родині називають "батєй". Хоч він і робить по дві помилки в слові

ЯНУКОВИЧ У ДЕКЛАРАЦІЇ ЗРОБИВ ДВІ ПОМИЛКИ В ОДНОМУ СЛОВІ

НОВІ ПОМИЛКИ У ДЕКЛАРАЦІЇ ЯНУКОВИЧА ЗРОБИВ САМ ЯНУКОВИЧ?

У ЦВК ВИПРАВИЛИ ПОМИЛКИ ЯНУКОВИЧА. НА НОВІ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування