Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після перемоги на виборах Ющенко посвариться з США? Симоненко називає його плагіатором

Вівторок, 10 серпня 2004, 11:33
Кандидат у президенти України Віктор Ющенко заявляє, що виведе український контингент з Іраку після обрання президентом.

"Я як президент поверну українських хлопців з Іраку", - заявив Віктор Ющенко на зустрічі з виборцями в Криму, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

Ющенко вважає, "що це питання назріло вже сьогодні, але вирішити його зможе лише влада, яка має достатню довіру у співгромадян і не потребує зовнішніх підпорок як чинний режим".

Ющенко з "прикрістю" зазначив, що "режим Кучми-Януковича замість того, щоб ризиковану службу наших миротворців використати для зміцнення міжнародних позицій держави", перебування миротворців в Іраку розглядав і розглядає "як індульгенцію на антидемократичні дії в самій Україні".

"Ми не хочемо відновлення демократії в Іраку ціною придушення демократії в Україні", - наголосив Ющенко.

Ситуація в самому Іраку, на його думку, змінилася: "Є законний уряд, який перебирає на себе функції забезпечення безпеки. Прийшов час виводити наших хлопців – спокійно, без авралу, але виводити".

"І я цим займуся з перших днів свого президентства. Поточна ротація контингенту має бути останньою. Наші військові проявили себе як справжні професіонали та патріоти у важливій гуманітарній місії. Тепер – справа за дипломатами та підприємцями", - сказав Ющенко.

Як відомо, раніше про зменшення українського контингенту в Іраку заявив прем'єр-міністр України Віктор Янукович.

В свою чергу прес-служба кандидата на посаду президента Петра Симоненка заявляє, що заява Ющенка є "найвищим проявом політичного та людського цинізму".

Прес-служба нагадує, що комуністи неодноразово ставили на голосування постанову про відкликання українського контингенту з Іраку, а "Наша Україна" "підтримувала режим Кучми-Януковича і спочатку відправила військових до Іраку, а потім сабатувала вимоги комуністів про їх відкликання".

"У Ющенка була можливість не з перших днів омріяного президентства, а ще кілька місяців тому запобігти аби наші хлопці не гинули на чужій землі за чужі інтереси", - йдеться у заяві.

"Симоненко неодноразово підкреслював, що коли справа стосується будь яких виборів партії будь якого спрямування починають списувати програму комуністів.
Ця заява Ющенка свідчить про те, що від плагіату програм він перейшов до плагіату дій", - йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Перед виборами Янукович перехопив вимоги Симоненка й Вітренко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування