Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко переможе Януковича з розривом у 6% або 18%

Вівторок, 10 серпня 2004, 11:47
Віктор Ющенко виграє перший тур у Віктора Януковича з рахунком 38% на 26%, при цьому показники у кожного з кандидатів можуть коливатися в межах 3%.

Такий прогноз на прес-конференції у вівторок оприлюднив керівник фірми "Юкрейніан соціолоджі сервіс" Олександр Вишняк, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

Вишняк презентував результати чергового соціологічного опитування, яке проводилось з 12 по 22 липня 2004 року, всього було опитано 1600 громадян України. Похибка не перевищує 2,5%.

За Ющенка в першому турі виборів на момент дослідження проголосувало б 29,2% від усіх опитаних; 34,8% серед тих, хто вирішив брати участь у виборах; 40% - серед тих, хто вже визначився зі своєю кандидатурою.

Відповідні показники у Януковича – 19,3%; 21,6%; 24,8%.

Таким чином розрив між Ющенком і Януковичем у першому турі становить від 10 до майже 15,2%.

Ситуація, згідно з дослідженням Вишняка, на даному етапі виборчої кампанії "характеризується подальшим відривом лідерів виборчих перегонів від інших кандидатів".

"Рейтинги першого туру і у Ющенка, і у Януковича продовжують зростати, але темпи зростання підтримки Ющенка останнім часом були вищими".

Такі висновки зроблено на підставі порівняння зазначеного опитування з "результатами попередніх соціологічних опитувань соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень", з якою співпрацює фірма Вишянка.

Ющенко переконливо випереджає Януковича за рейтингом позитивного іміджу.

Так, у Ющенка значно вищий ніж у його основного конкурента рейтинг "успішності у поліпшенні умов життя громадян" (співвідношення складає 25,7 на 17,6%), а також у Ющенка вищий рейтинг "найбільш чесного, некорумпованого політика (співвідношення становить 21,8 на 10, 4%).

Натомість у Януковича майже у п’ять разів вищий "рейтинг корумпованості і кримінальності його оточення" – 37,6% проти 7, 7% у Ющенка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...