Тягнибок відмовився від імунітету і просить Генпрокуратуру покарати "Інтер"

Вівторок, 10 серпня 2004, 13:31
Народний депутат Олег Тягнибок збирається зробити подання до Генпрокуратури на телеканал "Інтер".

Про це у вівторок повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Тягнибок повідомив, що він звинувачує телеканал у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі і злочинній фальсифікації його слів.

"Канал повністю спотворив зміст мого виступу на горі Яворина. Прокуратурою не враховано повний текст виступу, який я їм надав", - підкреслив Тягнибок.

Народний депутат проводить аналогію з ситуацією навколо газети "Сільські Вісті". "До кримінальної відповідальності притягнули не авторів статті, а безпосередньо засіб масової інформації, який розтиражував цю статтю", - додав Тягнибок.

Він також вважає, що кримінальну справу проти нього відкрили з порушенням процесуального законодавства.

"Попереднього Генпрокуратура повідомляла, що проводитиметься дослідча перевірка: я мав дати пояснення і на основі цих пояснень мало прийматися рішення, чи відкривати проти мене кримінальну справу, - розповів Тягнибок.

Урядовою телеграмою його викликали на розмову з прокурором Івано-Франківської області Юрченком на 2 серпня. Коли Тягнибок прибув на зустріч, він був здивований, що кримінальну справу проти нього порушили ще 30 липня.

"Без розмови зі мною, без проведення дослідчої перевірки", - сказав він.

На думку народного депутата, цей факт доводить, що відкрита кримінальна справа носить характер політичного замовлення.

Щодо надання дозволу парламенту на притягнення Тягнибока до кримінальної відповідальності, він заявив, що зняв з себе депутатську недоторканість це у травні 1998 року.

"Тому мені не потрібно ховатися від прокуратури за спиною Верховної Ради. Я не боюся ні прокуратури, ні тих судів, і не збираюся ставати на коліна перед будь-якими окупантами та мафією, які нищать Україну", - заявив Тягнибок.

Нагадаємо, що липневий виступ депутата на горі Яворина був кваліфікований як ксенофобський. Як результат – Тягнибока виключили з фракції "Наша Україна".

Згідно з відеорядом на телеканалі "Інтер", у своєму виступі на горі Яворина Тягнибок сказав:

"Вони не боялися, як i ми зараз не маємо боятися, вони взяли автомат на шию i пішли в тiї лiси, вони готувалися i боролися з москалями, боролися з нiмцями, боролися з жидвою i з iншою нечистю, яка хотiла забрати в нас нашу українську державу… Треба вiддати Україну, нарештi, українцям. Отi молодi люди, i ви, сивочолi, оце є та сумiш, якої найбiльше боїться москальско-жидiвська мафія, яка сьогоднi керує в Українi".


Читайте також:

Тягнибок говорив не так, як показали на "Інтері"

ПРОТИ ТЯГНИБОКА ПОРУШИЛИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ

Навіщо потрібен Гельман, якщо є Тягнибок?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування