ЮЩЕНКО: ОФІЦЕР, ЯКИЙ ЗА МНОЮ СТЕЖИВ, НАКЛАВ У ШТАНИ

Вівторок, 10 серпня 2004, 14:48
Віктор Ющенко обіцяє на посаді президента припинити в Україні практику стеження за людьми.

Про це він заявив, коментуючи інцидент щодо несанкціонованого стеження за ним під час екологічної акції на Ай-Петрі.

"Я присягаюсь, що докладу всіх зусиль, аби в Україні не було беззаконня і порушення прав людини. Я зроблю все, щоб влада відмовилася від подібних способів переслідування", - зазначив він.

За словами Ющенка, нинішня влада хоче все про всіх знати, "вона хоче знати, що ти робиш, що їси, з ким дружиш чи просто розмовляєш. І якщо ти раптом дієш не так, як вона – ти стаєш її ворогом".

Ющенко також додав, що після цього інциденту є "лише одне бажання - помити руки", , повідомляє прес-служба штабу Ющенка..

Стеження за ним Ющенко назвав проявом тоталітарного режиму і абсолютним беззаконням.

"Коли ти їдеш з родиною, або як офіційна особа, а тебе весь час переслідують на машинах з підставними номерами, то хочеться підійти до цих людей і сказати: "Хлопці, майте ж нарешті совість! Бандити сидять в другій стороні Криму, а ви служите паханам", - заявив Ющенко.

Він вимагає від правоохоронних органів негайного з’ясування, хто і навіщо за ним слідкує.

"Доволі символічно, що цей інцидент трапився під час акції "Очистимо Україну від бруду", бо подібні люди у погонах теж оскверняють не лише свої структури, а і закон, і країну в цілому, - зазначив Ющенко.

"І цей офіцер, який зіграв в обморок, аби не показувати своє посвідчення, насправді просто наклав у штани, бо він знає, що служить паханам, а не закону", - сказав Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News