Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Відні бояться, що Янукович переможе по-мукачевськи

Вівторок, 10 серпня 2004, 16:35
Міжнародна Гельсінська федерація з прав людини закликає владу України забезпечити право громадян на вільні вибори і рівний доступ до інформації всіх політсил.

У заяві Міжнародної Гельсінської федерації, оприлюдненій у Відні, від України вимагають дотримуватись Європейської конвенції з прав людини і протоколи ОБСЄ.

Федерація вимагає від уряду України забезпечити рівний доступ усіх кандидатів до підконтрольних державі мас-медіа.

Також вимогою є "повна заборона на використання грошей платників податків і державних ресурсів у цілому для підтримки кампанії прем'єр-міністра".

МГФ заявляє, що володіє інформацією про те, що чиновники протизаконно зобов'язують державні установи підтасувати результати виборів президента 31 жовтня 2004 року.

У заяві МГФ відзначається, що газети, що видаються обласними адміністраціями і фінансуються державою, "відкрито пропагують за Януковича".

МГФ одержала ряд звернень від громадян, що піддавалися залякуванню з боку влади, висловивши свою підтримку кандидату від опозиції.

На адресу МГФ також прийшло повідомлення від студентів Ніжинського педуніверситету в Чернігівській області – їх змушують підтримувати Януковича й уникати участі в мітингах опозиційних кандидатів.

"Як і на нещодавніх білоруських виборах, робітники заводів змушені були проти своєї волі висловлювати підтримку кандидату від влади під загрозою втрати робочих місць у випадку відмови", - йдеться в заяві.

"Відверто шовіністській партії під керівництвом Едуарда Коваленка недавно дозволили провести мітинг у центрі Києва, у той же час будь-яка незалежна громадська організація не одержала б подібного дозволу", - повідомляє МГФ.

"Беручи до уваги можливу істотну фальсифікацію нещодавніх виборів мера в Мукачевому, громадські організації стурбовані тим, що влада можливо вдасться до всіх можливих заходів, аби забезпечити чинному прем'єру перемогу на виборах", - відзначається також у заяві.

Ще в її тексті наводяться слова опозиції про прослуховування мобільного зв'язку. Оператори надали таке право владі, оскільки це було однією з умов одержання ліцензії на роботу в стандарті GSM в Україні.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: