Скасування указу Кучми – репетиція перемоги Ющенка?

Вівторок, 10 серпня 2004, 17:24
Віктор Ющенко назвав перемогою сумських студентів, всього суспільства та здорового глузду скасування указу Леоніда Кучми про об'єднання трьох сумських вузів.

Ющенко підкреслив, що він "захоплюється" мужністю сумських студентів, які продемонстрували всій Україні, що "вони можуть відстояти свою позицію і захистити свої права"

"Це прекрасний приклад того, що коли ми разом, ми змусимо цю владу прислухатися до слова народу", - наводить слова Ющенка його сайт.

Лідер фракції БЮТ та соратниця Ющенка Юлія Тимошенко, вітаючи студентів, сказала: "Ми разом із вами святкуємо нехай і невеличкий, але дуже важливий успіх, як прелюдію великої перемоги в боротьбі за нове життя в Україні".

Тимошенко відзначає, що указ Кучми про виконання вимог студентів – це "капітуляція збанкрутілої влади перед всією демократичною громадськістю", повідомляє прес-служба БЮТ.

"Сьогодні вам вдалося захистити від знищення вищі навчальні заклади, не дати безвідповідальній владі розпорошити їх науковий кадровий потенціал. Україна отримала приклад, що перед мужністю, наполегливістю і стійкою громадянською позицією не може встояти влада навіть безмежних авторитарних можливостей".

В той же час кандидат в президенти Петро Симоненко заявляє про готовність запропонувати кандидатуру комуніста на посаду голови Сумської обладміністрації замість Володимира Щербаня, звільнення якого він вимагає.

"Сказавши "А", Кучма має сказати "Б" – звільнити губернатора-держиморду й провести розслідування з притягненням всіх винуватих до кримінальної та адміністративної відповідальності", - сказав Симоненко, слова якого наводить прес-служба КПУ.

Симоненко також зазначив, що комуністи вжили всіх заходів і домоглися, щоб наказ, що ущемляє права студентів та викладачів було скасовано.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...