ЯНУКОВИЧ ХОЧЕ ЗНЯТИ БРОДСЬКОГО - ЗА ЗВИНУВАЧЕННЯ У "ДЕРИБАНІ"

Середа, 11 серпня 2004, 00:00
Лідера партії "Яблуко" Михайла Бродського можуть зняти з реєстрації кандидатом у президенти.

Партія регіонів України подала до Верховного суду скаргу з вимогою скасувати рішення ЦВК про реєстрацію Бродського, повідомляє прес-служба кандидата.

Суд у середу розглянув скаргу Партії регіонів. Своє рішення він має оголосити у четвер о 15:00.

Як випливає із скарги, вміщеної на сайті "Яблука", партія Януковича вважає, що "передвиборча програма Бродського містить положення, які посягають на права і свободи людини, розпалюють міжетнічну ворожнечу".

До таких вони віднесли тези: "Смерту кару треба відновити".

"Якщо країна піде нинішнім шляхом, то нас очікує дикий поліцейсько-олігархічний капіталізм... вся країна перетвориться на сьогоднішній Донецьк, де багато років хазяйнував висуванець влади Віктор Янукович..."

"Буде остаточно сформовано суспільство нерівних можливостей, де одиниці з легкістю "дерибанять" бюджет цілої країни та величезні народні підприємства, а мільйони громадян змушені виживати на жебрацькі зарплати та ганебні пенсії".

Як сказано у скарзі Партії регіонів, "вказана інформація є негативною і завідомо неправдивою, образливою і наклепницькою по відношенню до Януковича В.Ф."

***

Водночас штаб Бродського заявляє, що подання до Верховного суду – "чергове замовлення правлячої кліки на знищення опозиції, зняття з виборів кандидата, що відкрито протидіє нинішньому режиму".

"По суті справи, Янукович і його оточення злякалися Бродського, який ще не почав свою кампанію. Бродського, який чесно заявив, що головна мета його кампанії – недопущення консервації існуючого режиму шляхом передачі влади від Кучми Януковичу", - відзначається в ньому.

За словами прес-служби, "влада не здатна чесно конкурувати зі своїми опонентами, і вона застосує всю силу підвладної їй державної машини для боротьби з правдою".

"Янукович розуміє, що він програє вибори, і тому він боїться. Але якщо він думає, що, знявши Бродського з реєстрації, він змусить його замовкнути – виходить, він просто погано знає Михайла Бродського", - говориться в повідомленні.

"Пан Янукович в одному з інтерв'ю радив своїм політичним опонентам запастися памперсами, щоб не зіпсувати штани, коли страшно. Ми ж радимо йому запастися памперсами для своїх соратників", - зазначає прес-служба.

У середу 18 активістів штабу Бродського пікетували Кабмін та закидали його памперсами, повідомив у своєму денному випуску 5 канал.

Як відомо Бродський раніше заявив, що йде на вибори, щоб агітувати проти Януковича.

Українська правда

Читайте також:

Бродський: Я голосував за відставку Ющенка – і правильно зробив!


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування