Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент Литви не дивується крокам Кучми, бо це лише передвиборчі технології

Середа, 11 серпня 2004, 11:14
Литовський президент Валдас Адамкус вважає виборчою технологією вилучення Леонідом Кучмою з Військової доктрини пунктів про вступ України ЄС та НАТО.

"Більшість серйозних політиків бачать в цьому скоріш за все виборчі технології, аніж відмову від європейської інтеграції", - сказав Адамкус в інтерв'ю Українській службі Бі-Бі-Сі

"Я особисто не вірю в те, що Україна може так легко відмовитися від своєї мети бути частиною західного світу, до якого вона фактично, але ще не організаційно, належить", - додав Адамкус.

"Ми розуміємо ці висловлювання як такі, що пов'язані з ситуацією передвиборчих перегонів, і приймаємо саме як такі", - сказав він.

Адамкус також додав: "Ми сприймаємо Україну як частину західного світу".

Він також розповів, що не згоден з коментарями, які з'явилися у литовській та польській пресі, що ніби крок Кучми, який вніс корективи в воєнну доктрину України – це фіаско дипломатії Варшави і Вільнюса.

"В цій ситуації криється стимул для роздумів і подальших дій. Я вірю в те, що Україна є вірною своєму європейському курсу, бо вона готується до приєднання до НАТО і Євросоюзу не рік і не два, а останні сім років", - вважає Адамкус.

"Якщо Вільнюс або Варшаву налякає передвиборча термінологія в Києві, і ми відмовимось від проведення багаторічної політики, в такому разі ми будемо винні в тому, що самі відштовхнули Україну від Заходу", - стверджує Адамкус.

"Тому литовсько-польська політика полягає саме в тому, щоб досягти членства України в європейських альянсах, цілковито ввести її в економічний і культурний союз Європи", - пояснює він.

Адамкус також впевнений, що одразу після виборів президента в Україні відбудеться зустріч лідерів Литви, Польщі і України.

"Я впевнений в тому, що це нормальний і необхідний крок – зустріч президентів трьох країн. Тим більше, що така нарада має виявити завдання, мету, спільні дії на майбутнє. Вирішальні і конкретні дії", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування