КОЛИ МІЛІЦІЯ СТЕЖИЛА ЗА ВІДПОЧИНОМ ЮЩЕНКОМ, ВОНА ОХОРОНЯЛА ЙОГО ВІД ПСИХІЧНИХ РЕЦИДИВІСТІВ

Середа, 11 серпня 2004, 12:24
Головне управління міліції в Криму заявляє, що люди яких у вівторок затримали за стеження за Віктором Ющенком, насправді охороняли його від провокацій.

Про це говориться в заяві Центру громадських зв'язків управління МВС в Криму, розповсюдженій в середу.

У ній відзначається, що міліція Криму, керуючись законом України "Про вибори президента" (розділ IX "Гарантії діяльності кандидатів на посаду президента України й офіційних спостерігачів") розробила комплекс заходів щодо забезпечення особистої безпеки всіх кандидатів у президенти, членів їх родин, осіб, що їх супроводжують, а також громадського порядку в період проведення масових агітаційних акцій.

"З цією метою відслідковуються можливі провокаційні наміри політичних сил супротивників, окремих радикально налаштованих громадян і навіть осіб з неадекватною реакцією, або тих, що мають психічні рецидиви", - говориться в заяві.

За словами ЦГЗ, заява штабу Віктора Ющенка про те, що стеження велося саме за їхнім лідером, "не має під собою підґрунтя".

"Співробітники міліції завжди супроводжують громадсько-політичні заходи подібного рівня, фіксують, що відбувається за допомогою фото-, аудіо-, відеоапаратури. Це звичайна практика, що при виникненні будь-якого інциденту дозволяє оперативно встановити причину конфлікту, виявити його призвідників", - говориться в заяві.

ЦГЗ ГУ МВС України в Криму відзначає, що "у даній ситуації 10 серпня на плато Ай-Петрі співробітники міліції взагалі не починали будь-яких дій".

"У цей момент народні депутати, що супроводжують Ющенка, і співробітники його охорони із застосуванням фізичної сили затримали одного з міліціонерів, що ніс службу в цивільному одязі, і, незважаючи на те, що знайшли при ньому посвідчення офіцера міліції, улаштували йому допит, зробили обшук оперативного автомобіля", - відзначає ЦГЗ.

"Таким чином, соратники Ющенка самі діяли незаконно, застосувавши силовий і психологічний вплив до співробітника міліції, що за обов'язком служби забезпечував їхню охорону", - говориться в заяві.

Міліція виконує "свій конституційний обов'язок без втручання в політичні процеси, зберігаючи при цьому повний нейтралітет, забезпечуючи для всіх кандидатів у президенти рівні гарантії безпеки і громадський порядок на заходах, що проводяться ними".

У вівторок прес-служба штабу Ющенка заявила про стеження за ним у період перебування лідера "Нашої України" у Криму в рамках агітаційної кампанії. Також був затриманий співробітник міліції, у якого вилучені підслухуючі пристрої і 6 пар автомобільних номерів.

Також було знайдено відеозйомку приватних зустрічей Ющенка та його відпочинку із родиною в Севастополі.

Українська правда

Читайте також:

Стеження за Ющенком: український вотергейт, якого не буде

ЮЩЕНКО: ОФІЦЕР, ЯКИЙ ЗА МНОЮ СТЕЖИВ, НАКЛАВ У ШТАНИ

ЗА ЮЩЕНКОМ ОРГАНІЗУВАЛИ СТЕЖЕННЯ

Ющенко каже, що Білоконю "місце біля параші", а СДПУ(о) – фашисти

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування