Томенко захищає холдинг Деркача від "Привату"

Середа, 11 серпня 2004, 13:46
Голова парламентського комітету з питань свободи слова Микола Томенко закликає Генпрокуратуру й Міністерство юстиції зупинити тиск на видавничу групу "ТелеграфЪ".

Про це повідомляє прес-служба центрального штабу Віктора Ющенка.

"Наїзд" на Інформаційно-видавничу групу "ТелеграфЪ" є проявом безпрецедентного тиску на пресу з використанням найбрудніших позаправових засобів", - зазначив Томенко.

"Чотирнадцять судових позовів у семи різних регіонах України, які ідентичні за змістом та формою та спрямовані проти ІВГ "ТелеграфЪ", незважаючи на те, що оскаржуваний інформаційний матеріал був опублікований в інтернет-виданні, що належить ДП "Версії", яка є самостійною юридичною особою, – яскраво свідчать, що йдеться про сплановану акцію знищення цілої низки ЗМІ", - вважає голова комітету.

За його словами, є знаковим, що ключовою вимогою, яку поставили перед судом позивачі, є арешт рахунків та іншого майна ІВГ "ТелеграфЪ".

"Очевидно, що організатори чергового наступу на свободу слова ставлять собі за мету не відновлення своїх нібито порушених прав, а саме блокування нормальної роботи групи вітчизняних видань", - вважає народний депутат.

За його словами, за стилем це дуже нагадує нещодавні "наїзди" на "Українську правду" та "Україну Молоду".

"Та ж обставина, що місцеві суди та виконавча служба слухняно виконують "замовлення" на знищення ІВГ "ТелеграфЪ", навіть всупереч рішенням Верховного Суду та вищестоящих органів, говорить сама за себе. Вона підтверджує політичний, а не правовий характер подібних судових справ та дозволяє чітко ідентифікувати дійсних ініціаторів акції", - зазначив Томенко.

Він повідомив, що звернувся до Міністерства юстиції України та генерального прокурора з вимогою забезпечити законність при розгляді всіх справ проти ІВГ "ТелеграфЪ" та у ході виконання відповідних судових рішень.

Нагадаємо, що з початку року в семи різних регіонах України до ЗАТ "ІВГ ТелеграфЪ" одночасно були подані однотипні позови від громадян про заподіяння збитку шляхом публікації статті "Приватбанк сворачивает деятельность в металлургии и коксохимии" на інтернет-сайті www.versii.com.ua, що належить ДП "Версії".

Як результат, постановою ВДВС Голосіївського районного управління юстиції у м. Києві було накладено арешт на розрахункові рахунки "ІВГ ТелеграфЪ".

Подібні дії вчинено всупереч рішення Київського міського управління юстиції, яке зняло арешти з розрахункових рахунків ЗАТ "ІВГ "ТелеграфЪ", визнавши при цьому неправомірність дій співробітників виконавчої служби Голосіївського району.

Почесним президентом видавничої групи "ТелеграфЪ" є народний депутат Андрій Деркач.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News