Збітнєв визнав, що було його помилкою віддати СДПУ(о) Медведчуку

Середа, 11 серпня 2004, 15:08
Кандидат в президенти Юрій Збітнєв пояснює своє повернення у політику бажанням виправити помилки, які він зробив з приходом Медведчука до СДПУ(о).

Про це він заявив в ефірі "Громадського радіо" в середу.

Він заявив, що з його боку було "помилкою" йти з СДПУ(о) в той час, коли туди прийшов Медведчук. "І, можливо, це одна з причин, що я повертаюсь в політику, щоб виправити ті помилки, які зробив раніше", - сказав він.

"Я був одним з засновників і очолював Соціал-демократичну партію України десь протягом чотирьох років. Я вперше в історії України об’єднав три політичні партії, і з тих пір вона почала називатися СДПУ(о)", - нагадав він.

"Після об’єднання цих партій я пожертвував своєю посадою, я сказав, що добровільно іду на другі і треті посади, а потім взагалі залишу соціал-демократію. Я не зовсім погодився з новими людьми, які прийшли в соціал-демократію і сказав, що я не згоден з футбольними методами соціал-демократичної ідеології", - заявив Збітнєв.

Він також сказав, що він висловив бажання підтримати декларацію про чесні вибори, поскаржившись, що адекватної реакції він не отримав.

"Чомусь цей договір (про чесні вибори) підписали тільки Віктор Андрійович і Олександр Олександрович. Мені сьогодні запропоновано підписати дещо пізніше, коли збереться команда в 5-8 чоловік. Ну, нехай збереться", - сказав Збітнєв.

Збітнєв сподівається, що знайде спільну мову з іншими кандидатами в президенти для спільного контролю на виборчих дільницях, оскільки його партія "Нова сила" не нараховує стільки членів, які могли б обійняти абсолютно всі виборчі дільниці.

"Я думаю, що знайду спільну мову із штабом Віктора Андрійовича і Віктора Федоровича. Напевно, це буде і Олександр Олександрович Мороз, можливо, Наталя Вітренко. Ми представимо цілу групу людей, які будуть представляти інтереси і моєї політичної партії на виборчих дільницях", - сказав він.

"Сьогодні фаворити гонки мають надію контролювати виборчі дільниці для того, щоб якщо вони мають силу сфальсифікувати, а ті, які не мають цієї можливості, вони думають, як це проконтролювати", - додав він.

Збітнєв також розповів, що вже відбувалися переговори "із фаворитами і не фаворитами перегонів президентських".

"Я це називаю епізодом з "Трьох мушкетерів". Ви пам’ятаєте, як д’Артаньян з кардиналом грав в шахи? Я сьогодні вже грав в шахи з кардиналами від Віктора Федоровича, грав в шахи з кардиналами від Віктора Андрійовича, балакав ще з деякими кандидатами і їхніми представниками. Мова йде про те, в якому політичному спектрі ви будете працювати, Юрій Іванович, бо ми ніяк не можемо зрозуміти, звідки ви взялись. І ніхто не розуміє, яке за мною стоїть фінансово-політичне угрупування", - розповів кандидат в президенти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування