Від Чечетова кулаками вимагають не припиняти приватизацію

Середа, 11 серпня 2004, 17:59
Фонд держмайна України може оголосити конкурс із продажу 94,54% статутного фонду Одеського державного припортового заводу вже у вересні і дістати кошти від нього до кінця року, заявив голова ФДМ Михайло Чечетов.

"Ухвалено політичне рішення про приватизацію Одеського припортового заводу", - сказав він на прес-конференції у Києві в середу.

Чечетов додав, що хоча ще місяць тому заявляв про те, що продаж Одеського припортового заводу доцільно проводити вже після президентських виборів, тепер він переглянув свою думку через високі темпи економічного росту, що зберігаються, і політичної стабільності в Україні.

"Я думав, що вибори дестабілізують ситуацію в країні. Але настільки швидкі темпи економічного зростання (зберігаються), що наш потяг – держава "Україна" – проскочить зупинку "Вибори" без зупинки", - сказав Чечетов.

"Іноземні інвестори стукають кулаками - не гальмуєте (приватизацію)", - підкреслив голова ФМД.

За його словами, наразі формується конкурсна комісія й умови конкурсу.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших хімічних підприємств України.

Його розташування на березі моря і наприкінці аміакопроводу з Тольяті дає додаткові переваги для експорту. В останні три роки близько 88% виробленої заводом продукції експортується: аміак - до Бельгії, США і Франції, карбамід - до Швейцарії, Бельгії, США і Німеччини.

Завод посідає третє місце у випуску азотних добрив в Україні з часткою 14-18%, друге - із виробництва аміаку з часткою 22-24% ринку. Частка заводу на ринку карбаміду досягає 22-25%.

Чистий прибуток заводу в 2003 році склав 194,03 млн. грн., чистий доход - 1160,51 млн. грн. Статутний фонд визначений у розмірі 798,544 млн. грн.

Антимонопольний комітет України в червні дав згоду IBE Trade Corp. (США) і ТОВ "Азот-транс Лтд." (Київ), що працюють з Одеським припортовим заводом, на створення промислово-фінансового консорціуму "Інтернешнл бізнес ексченж інвестмент" (Київ).

Як вважають експерти ринку, консорціум створюється для участі в майбутньому приватизаційному конкурсі.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування