Ківалов просив за Ющенком не слідкувати, а охороняти

Середа, 11 серпня 2004, 20:37
У Центральну виборчу комісію не надходила заява від кандидата в президенти Віктора Ющенка з приводу стеження за ним під час передвиборного туру в Криму, повідомив голова ЦВК Сергій Ківалов.

"Я перший раз про це чую, але якщо буде звернення, ми однозначно будемо розглядати", - заявив він в інтерв'ю журналістам у середу.

При цьому глава ЦВК відзначив, що після реєстрації кандидатів у президенти ЦВК направляв листа у державну охорону з проханням узяти претендентів на вищу державну посаду під охорону, якщо вони висловлять згоду.

За його словами, цим правом скористалися майже всі кандидати і, наскільки йому відомо, Ющенко не відмовлявся від охорони.

Як повідомлялося, у вівторок центральний штаб кандидата в президенти, лідера блоку "Наша Україна" Ющенка заявив, що за ним було встановлене стеження. На горі Ай-Петрі, на яку Ющенко піднімався з екологічним десантом, була помічена одна з машин, із якої, за твердженням штабу, велося стеження.

Представники блоку "Наша Україна" викликали міліцію, яка й затримала машину. У ній, стверджують у штабі, були виявлені матеріали про стеження за кандидатом у президенти Ющенком, апаратура для спостереження.

У присутності свідків був складений протокол. У "Нашій Україні" не виключили можливості звертання за фактом стеження за кандидатом у президенти, народним депутатом у Генеральну прокуратуру.

Кримська міліція спростувала повідомлення виборчого штабу Ющенка про стеження за ним і заявила, що правоохоронні органи автономії проводять комплекс заходів щодо забезпечення особистої безпеки всіх кандидатів на посаду глави держави і громадського порядку під час масових агітаційних акцій.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Стеження за Ющенком: український вотергейт, якого не буде

КОЛИ МВС СТЕЖИЛО ЗА ВІДПОЧИНКОМ ЮЩЕНКА, ВОНО ОХОРОНЯЛО ЙОГО ВІД ПСИХІВ-РЕЦИДИВІСТІВ

ЮЩЕНКО: ОФІЦЕР, ЩО ЗА МНОЮ СТЕЖИВ, НАКЛАВ У ШТАНИ

ЗА ЮЩЕНКОМ ОРГАНІЗУВАЛИ СТЕЖЕННЯ

Ющенко говорить, що Білоконю "місце біля параші", а СДПУ(о) – фашисти


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування