Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори в Україні будуть коштувати як "Парк Юрського періоду-2"

Середа, 11 серпня 2004, 21:30
На проведення виборів президента України буде витрачено 391 мільйон 46 тисяч 600 гривень (приблизно 74 мільйони доларів).

Центральна виборча комісія на засіданні в середу затвердила кошторис ЦВК на виконання програми "Проведення виборів президента України" на 2004 рік.

У середу в Центвиборчкомі також були представлені виборчі скриньки, що будуть виготовлені для проведення виборів президента в жовтні.

ЦВК затвердив підсумки тендера на виробництво прозорих скриньок – їх буде виготовляти підприємство "Термік" із Краматорська (Донецька область).

На засіданні були продемонстровані велика і мала скриньки, що будуть використані на виборах. Скринька складається з металевого каркаса зі стінками з прозорого пластику. З двох сторін скринька має ручки для перенесення.

Як повідомив голова тендерної комісії, заступник голови ЦВК Ярослав Давидович, на участь у тендері подали заявки 11 організацій, однак серед них не було провідних українських підприємств, що займаються виробництвом виробів із пластмаси.

Тендерний комітет прийшов до висновку, що запропоновані підприємством "Термік" скриньки відповідають усім вимогам - цілком виключають несанкціонований доступ, прості в зборці, мають три системи опечатування.

Давидович нагадав, що в кошторисі було закладено на виробництво скриньок 83,9 млн. грн. Фактична вартість їхнього виготовлення складе 33,7 млн. грн.

Буде виготовлено 104 тисячі великих скриньок для голосування на дільницях і 80,6 тисяч малих для голосування вдома.

На засіданні ЦВК розгорілася дискусія з приводу того, яким чином може бути забезпечена таємниця голосування при використанні прозорих скриньок.

Голова ЦВК Сергій Ківалов в інтерв'ю журналістам висловив сподівання, що Верховна Рада все-таки ухвалить рішення про використання конвертів для бюлетенів.

У той же час, якщо цього не буде зроблено, ЦВК розглядає можливість виготовлення бюлетенів із клейкою смугою, що дасть можливість склеїти складений удвічі бюлетень.

ЦВК також ухвалила рішення про створення територіальних виборчих комісій з виборів президента України.

У комісію надійшли подання від 23 кандидатів у президенти про включення їхніх представників до складу тервиборчкомів. Усього були подані подання на 9 977 кандидатур.

Кожен кандидат має право на пропорційне представництво в керівництві тервиборчкомів у залежності від загальної кількості поданих ним кандидатур.

Відповідно до закону про вибори президента, кожен кандидат має право внести по 2 кандидатури своїх представників у складі кожного тервиборчкому.

Виходячи з того, що кількість тервиборчкомів в Україні 225, то загальна кількість кандидатур від кожного не повинна перевищувати 450 осіб.

Усі 23 кандидати практично повністю використали свою квоту і внесли подання на більше 400 кандидатур.

Декілька кандидатів внесли подання на 450 кандидатур, зокрема Віктор Янукович і Віктор Ющенко.

Як повідомив журналістам голова ЦВК Сергій Ківалов, на кожного кандидата в середньому припадає по 30 керівних посад у тервиборчкомах країни (по 10 голів, їхніх заступників і секретарів).

За словами Ківалова, три кандидати, зокрема Віталій Кононов, Микола Рогожинський, внесли по кілька кандидатур, але з порушенням норм законодавства, тому вони не мають жодного представника в тервиборчкомах, повідомляє Інтерфакс-Україна

P.S. Зйомки фільму "Загублений світ", він же "Парк Юрського періоду-2" ("The Lost World: Jurassic Park"), обійшлися студії "Юніверсал" у 74 мільйони доларів, тобто ту суму, яку планується витратити на вибори президента в Україні.

Читайте також:

Прозорість виборів забезпечать донецькі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування