ЮЩЕНКУ НЕ ДАЛИ ЖОДНОЇ КОМІСІЇ В КРИМУ І ЗАПОРОЖЖІ

Середа, 11 серпня 2004, 21:34
Представники кандидатів у президенти Віктора Ющенка й Олександра Мороза в ЦВК не задоволені розподілом керівних посад у територіальних виборчих комісіях.

ЦВК у середу прийняла рішення про створення теривиборчкомів. У ході обговорення цього рішення уповноважений представник Мороза в ЦВК Йосип Вінський заявив, що він вважає некоректним розподіл посад.

Зокрема, на його думку, пропорційність при цьому була дотримана, однак при розподілі цих посад по регіонах ЦВК виявила "абсолютну заангажованість".

Вінський заявив, що з боку виборчого штабу Мороза "буде відповідне рішення і, можливо, демарші".

В інтерв'ю журналістам Вінський відзначив, що штаб Мороза "буде думати" над цією проблемою. Він не виключив, що всі члени комісій із квоти Мороза будуть відкликані.

Уповноважений представник Ющенка в ЦВК Юрій Ключковський також висловив протест із приводу регіонального розподілу керівних посад у теривиборчкомах.

Зокрема, він повідомив, що в Тернопільській області, де нараховується 5 округів, у представників Ющенка 4 керівні посади, у той же час у Криму, де 10 округів - жодної, у Донецькій області (23 округи) - 1 посада, у Запорізькій області (9 округів) - жодної.

В інтерв'ю журналістам він підкреслив, що у 8 областях, де штаб Ющенко пропонує своїх представників на керівні посади, не виділено жодної посади, у той же час в областях, де подання не подавалися, представникам кандидата надали керівні посади.

Секретар ЦВК Валентина Завалевська повідомила, що для розподілу керівних посад у тервиборчкомах була розроблена спеціальна комп'ютерна програма.

У програмі враховувалися освіта і досвід роботи представників кандидатів у виборчих кампаніях.

Вона також підкреслила, що в чотирьох найбільш рейтингових кандидатів – Ющенка, Януковича, Мороза і Симоненка - представництво в керівництві тервиборчкомів забезпечено в 19 регіонів у кожного.

Як повідомлялося, відповідно до закону про вибори президента, кожен кандидат має право внести по 2 кандидатури своїх представників до складу кожного тервиборчкому. Виходячи з того, що кількість тервиборчкомів в Україні 225, то загальна кількість кандидатур не повинна перевищувати 450 осіб.

Усі з 23 кандидатів практично повністю використали свою квоту і внесли подання на понад 400 кандидатур. Кілька кандидатів внесли подання на 450 кандидатур, зокрема Віктор Янукович і Віктор Ющенко.

Усього були внесені подання на 9 977 кандидатур.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування