Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин попереджає, що через вибори можна втратити країну

Четвер, 12 серпня 2004, 10:22
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин попереджає про можливі негативні наслідки протистояння, яке сформувалося під час президентської кампанії.

Про це він заявив 11 серпня у Севастополі під час виступу на розширеній раді Народної аграрної партії України, яку він очолює.

За словами Литвина, протистояння, яке є сьогодні під час передвиборчої кампанії, зводиться до протистояння двох сил народної і провладної, це не такий уже й невинний політичний винахід, який може мати далекосяжні наслідки.

"Оскільки сьогодні народ протиставляється владі, а влада протиставляється народу, закладається небезпечна тенденція поглиблення протистояння", - зазначив він.

На думку спікера, "цей антагонізм треба якось знімати, і я не розумію деяких кандидатів у президенти, які бачать це і підігрують такій тенденції".

На думку Литвина, сьогодні потрібно працювати так "щоб не склалась парадоксальна ситуація, коли можна виграти вибори, а програти країну". З огляду на це, вважає він, сьогодні необхідні "насамперед чесні вибори для того, щоб ми весь час не виправдовувались перед іншими, що у нас все буде гаразд".

Як вважає Литвин, сьогодні особливо гостро відчувається необхідність об'єднання українського суспільства, "необхідні політичні сили, які б працювали на його консолідацію".

Литвин не бачить у найближчому майбутньому політичної сили, яка б "домінувала в Україні"

"Ми будемо й надалі розвиватись тим шляхом, коли будуть створюватись уряди на основі партійності, і в найближчому майбутньому я не бачу сили, яка б домінувала у політиці України".

За словами спікера "ми сьогодні маємо коаліційний уряд, а в багатьох випадках, щоправда, умовно коаліційний".

Як сказав Литвин, "боюсь, що сьогодні при нашій українській практиці ми скоріше маємо тенденцію до того, щоб мати не коаліційний уряд, а фракційний, тому що деякі фракції вважають, що якщо це міністр, то він зобов'язаний з початку служити фракції, а потім вже спільній справі, Кабінету міністрів".

На думку голови Верховною Радою України, "тут не можна переступити межу, натомість необхідно дотримуватись інтересів насамперед загальнодержавних, а потім вже говорити про вузькопартійні інтереси".

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування