ЮЩЕНКО ЗВИНУВАЧУЄ ЯНУКОВИЧА У СТЕЖЕННІ

Четвер, 12 серпня 2004, 10:32
Кандидат у президенти Віктор Ющенко вважає стеження за собою та своєю родиною кримінальним злочином і переконаний, що до організації спостереження причетний уряд на чолі з Віктором Януковичем.

"Це є робота цього уряду – уряду Януковича, якому безпосередньо підпорядковане МВС та міністр внутрішніх справ Микола Білоконь", - сказав Ющенко.

За його словами, він має намір звернутись до прокуратури з вимогою провести розслідування щодо організації працівниками міліції стеження за ним.

Ющенко повідомив, що на сьогодні крім двох працівників Управління державної охорони його охороняють співробітники приватної охоронної фірми, що входить до складу Міжнародної асоціації ветеранів підрозділів антитерору "Альфа".

"Тема охорони мене як кандидата в президенти вирішена повністю на легітимних засадах з усіма відповідними службами", - наголосив він.

На переконання Ющенка, працівники міліції, затримані його охороною на Ай-Петрі, займались організацію зовнішнього спостереження.

Ющенко наголосив, що правоохоронці таким чином не просто вивчали його діяльність як кандидата в президенти, але й втручались у приватне життя членів його родини.

"Що це має спільного з охороною мого життя?", - сказав він, додавши, що якщо міліція мала якусь додаткову інформацію про загрозу життю політика, вона мала перш за все сповістити про це співробітників Управління держохорони.

"Така допомога міліції мені не потрібна. Тому я відмовляюсь він жодної допомоги міліції, яку очолює генерал Білоконь. Я знаю, що то за генерал і які вказівки будуть йти від нього. І тому не потребую послуг цієї міліції і цього генерала разом з Януковичем", - наголосив Ющенко.

Він додав, що йдеться фактично про переслідування кандидата в президенти і народного депутата від опозиції.

"Я не вірю цим людям, і я не можу довірити своє життя та життя своєї родини. Наперед прошу – жодних послуг мені та моїй сім'ї по забезпеченню безпеки не надавати", - наголосив він.

Як повідомлялося, у вівторок Ющенко заявив про стеження за ним в період його перебування в Криму в рамках агітаційної кампанії. У машині зовнішнього спостереження було знайдено різноманітне устаткування для стеження, 12 різних номерів для машини, офіційне завдання МВС України на стеження і перевірку, в яких був зафіксований весь вчорашній день Ющенка. Серед матеріалів, знайдених в машині, знайшли також відеоплівку із записами Ющенка з його сім'єю під час їх перебування в Сімферополі, а також зйомку Вітренко.

11 серпня управління МВС України в Криму заявило, що офіцер міліції, якого представники охорони Ющенка затримали на горі Ай-Петрі, забезпечував безпеку кандидата

УНІАН

Читайте також:

Стеження за Ющенком: український вотергейт, якого не буде

КОЛИ МІЛІЦІЯ СТЕЖИЛА ЗА ВІДПОЧИНОМ ЮЩЕНКОМ, ВОНА ОХОРОНЯЛА ЙОГО ВІД ПСИХІЧНИХ РЕЦИДИВІСТІВ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News