Ющенко: Крім Бродського Янукович ще зніме Кінаха і Черновецького?

Четвер, 12 серпня 2004, 11:49
На думку кандидата в президенти Віктора Ющенка, намагання зняти Бродського з реєстрації – це спроби влади розчистити дорогу для Віктора Януковича.

Про це він заявив, коментуючи заяву Партії регіонів про те, що Бродського треба зняти з реєстрації у президенти України через те, що начебто його передвиборча програма містить положення, які посягають на права і свободи людини.

"Головний привід таких дій влади – це її невпевненість у власних силах, намагання розчистити собі виборче поле, заглушити будь-які джерела критики. І коли стаєш свідком подібних речей, то виникає думка, що в нашій країні ми вже не маємо права на іншу думку, окрім владної", - зазначив Ющенко.

Він назвав дурницею привід, через який Партія регіонів подала до Верховного Суду України скаргу з вимогою скасувати рішення ЦВК про реєстрацію Бродського кандидатом у президенти.

Ющенко наголосив, що погляди Бродського, дійсно, неординарні і дискусійні.

Він також зізнався, що багато з них не поділяє, але вважає, що Бродський "як політик має право на такий хід думок і має право викласти їх як кандидат у президенти України у своїй передвиборчій програмі".

Ющенко також назвав заяву "охотою на відьом, сезон якої відкрили і методично планують певні політичні сили, близькі до влади", повідомляє прес-служба його Центрального штабу.

Кандидат в президенти прогнозує, що ці політичні сили будуть ініціювати судовий розгляд ще не однієї справи, аби зняти опозиційних владі кандидатів, щоб очистити для себе виборче поле.

"Провладні сили шукатимуть усіляких приводів, щоб зняти з реєстрації Кінаха, Черновецького, Бродського та інших кандидатів, чиї погляди не відповідають поглядам нинішньої влади", - вважає Ющенко.

Ющенко також заявив, що рішення ЦВК про утворення територіальних виборчих комісій демонструє упереджене ставлення до кандидата від опозиції. "Це чергова спроба позиціонувати кандидатів за регіональними ознаками", – наголосив він.

Ющенко підкреслив, що відповідно до цього рішення у ряді принципових регіонів, таких як Крим, Запоріжжя, його представники не отримали жодної керівної посади в територіальних виборчих комісіях.

Кандидат у президенти наголосив, що коли мова йде про керівництво територіальних виборчих комісій, перша мета цих представників кандидата – представляти інтереси у регіоні, однак головне їх завдання – це забезпечення проведення чесних і прозорих виборів.

Ющенко повідомив, що збирається в четвер розмовляти з головою ЦВК і внести конкретні пропозиції щодо розподілу квот представників по територіальних виборчих комісіях.

"Я не хотів би, щоб певні рішення використовувалися вже на цьому етапі як певна індульгенція кандидату від влади та її технічним кандидатам", – наголосив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...