Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СТУДЕНТИ БІЛЬШЕ НЕ ЙДУТЬ НА КИЇВ. ПОКИ ЩО

Четвер, 12 серпня 2004, 12:33
Сумські студенти, які протестують проти об'єднання трьох місцевих вузів у Сумський національний університет, вирішили тимчасово припинити свою пішу ходу до Києва.

Про таке рішення студентського віче, повідомила на прес-конференції у четвер одна з лідерів студентського руху спротиву Ірина Меркун.

В оголошеній нею заяві студентського руху спротиву зазначається, що "тривала боротьба сумських студентів дала перші реальні наслідки". Як відомо, 10 серпня президент Кучма скасував свій указ від 20 квітня цього року про утворення Сумського національного університету.

Водночас студенти назвали "недостатнім" цей крок і вимагають негайного скасування відповідного розпорядження Кабміну та та наказу міністра науки і освіти.

"До скасування цих двох нормативних актів наша акція буде продовжена", - передала рішення віча студентів Меркун.

Вона також повідомила, що поки студенти припиняють похід на Київ і стають наметовим табором в Полтавській області, "щоб відпочити". Водночас, якщо найближчим часом розпорядження прем'єр-міністра про утворення СНУ не буде скасоване, студенти відновлять акцію.

Студенти також вимагають надати їм гарантії безпеки та покарати посадових осіб, які допустили "правове свавілля та порушення законодавства" проти учасників акції протесту.

Учасники акції ще раз нагадали, що залишаються поза політикою. Вони заявили, що як студенти не вимагатимуть звільнення губернатора Сумщини Володимира Щербаня. Водночас, Ірина Меркун не виключила, що окремі з них візьмуть участь в сумських акціях протесту проти Щербаня, "як громадяни".

Речниця студентського руху Олександра Веснич назвавши указ президента про скасування утворення СНУ "мужнім" і "мудрим" рішенням, припустила, що звільнивши Щербаня, Кучма б показав, що "він на боці закону".

Студенти також повідомили, що зараз проти них у Сумах готується "провокація": ректор Сумського аграрного університету Олександр Царенко організовує акцію збору підписів студентів на підтримку СНУ та начебто готує альтернативну ходу на Київ.

Вони також повідомили, що на їхніх батьків триває тиск, зокрема до батька Олександри Веснич приходили співробітники СБУ.

Як відомо, у червні в Сумах було розгорнуто наметове містечко проти приєднання держуніверситету і педуніверситету до Сумського аграрного університету під керівництвом ректора-депутата від СДПУ(о) Олександра Царенка.

6 серпня зранку поблизу міста Ромни міліція силою зупинила пішу ходу на Київ, затримавши близько 40 студентів.

10 серпня президент Кучма задовольнив вимогу маршу протесту сумських студентів на Київ і відмінив свій указ про об'єднання вузів.

Читайте також:

КУЧМА ВИКОНАВ ВИМОГИ СТУДЕНТІВ. Тепер йому доведеться звільнити ще й Щербаня?

Щербань каже, що студентів підбурюють нардепи, а міносвіти - що "Пора"

Міліція студентів не била, а розмовляла

МВС ЗВИНУВАЧУЄ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ЙТИ ПІД СДПУ(О)

Про причини акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти йдуть походом на Київ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування