Мороз збиратиме підписи, щоб привести Васильєва до парламенту

Четвер, 12 серпня 2004, 12:59
Кандидат в президенти Олександр Мороз ініціює процедуру збору підписів з вимогою провести відкрите заслуховування у Верховній Раді звіту Григорія Омельченка по справі Георгія Гонгадзе.

Відповідний заклик до всіх політичних сил та парламентських фракцій міститься у заяві Мороза, поширеній в четвер прес-службою СПУ.

Лідер соціалістів також вимагає звіту генерального прокурора Геннадія Васильєва.

"З урахуванням появи нових неспростовних доказів, справа Гонгадзе може і повинна бути розкритою. А винні повинні постати перед судом", - говориться в заяві.

"Для цього існують всі процесуальні підстави. Звіт слідчої комісії та звіт Генерального прокурора повинен стати першим питанням порядку денного після відкриття осінньої сесії Верховної Ради. Так повинно бути, бо це питання стосується дотримання основних прав і свобод громадян України", - вважає Мороз.

Він також сказав, що "якщо влада відмовляється розслідувати резонансне вбивство, то про дотримання закону в ході президентських виборів говорити не доводиться".

"Ігноруючи закон, влада намагається замовчати кричущі порушення законодавства України при розслідуванні справи Гонгадзе. Саме влада політизує ситуацію і примушує громадськість вдаватись до рішучих кроків", - стверджує Мороз.

"Побиття студентів у Сумах, на жаль, зайвий раз це підтверджує. Влада намагається підмінити закон силою, але знайдеться сила, яка примусить поважати закон", - сказав він.

Нагадаємо, що Мороз офіційно звернувся до керівництва правоохоронних органів і державних інститутів з вимогою прокоментувати сенсаційне визнання Генпрокуратурою причетності міліції до викрадення і вбивства в 2000 році відомого журналіста Георгія Гонгадзе.

"Порушуючи закон про статус народного депутата України, порушуючи статті кримінального кодексу, порушуючи елементарні норми людської порядності, ні президент України, ні будь хто із посадових осіб ніяким чином не реагують на факт обнародування свідчень співробітників міліції, що здійснювали незаконне спостереження за Гонгадзе", - коментує Мороз ситуацію щодо його звернення.

"Хоча пройшов вже місяць з того часу, як кожен бажаючий може ознайомитися з цими надзвичайної ваги доказами через Інтернет", - зауважує він.

"Українська правда"

Читайте також протоколи допитів міліціонерів, які слідкували за Гонгадзе

Заява голови Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Григорія Омельченка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...