UMC НЕ ЗАБЕРУТЬ У РОСІЯН

Четвер, 12 серпня 2004, 16:48
Колегія суддів господарського суду Києва вирішила повністю відмовити в позові Генпрокуратурі, що оскаржила правомірність продажу "Укртелекомом" 51% оператора мобільного зв'язку UMC російській компанії "Мобільні Телесистеми".

Тим самим суд визнав дійсною угоду і нормативні акти, згідно з якими проводилося відчуження цієї частки в УМЗ.

"Колегія... вирішила в позові відмовити повністю", - таку резолютивну частину рішення зачитали в четвер у колегії суддів Господарського суду Києва, що розглядала цей позов.

Як повідомлялося, Генпрокуратура направила в госпсуд Києва позов із вимогою визнати недійсними всі угоди і нормативні акти, якими відчужена 51%-а частка в UMC, що належала ВАТ "Укртелеком".

Як відповідачі за заявою заступника генерального прокурора України Ольги Колінько в інтересах Фонду державного майна виступають Кабінет міністрів, "Укртелеком", російський оператор зв'язку "Мобільні Телесистеми" і фірма TeleDanmarkInternational (Данія).

Генпрокуратура вважала, що нормативні акти Кабінету міністрів і ФДМ, на підставі яких ця частка була продана російській МТС, суперечать українському законодавству.

У листопаді 2002 року компанія МТС уклала договори про покупку 57,66%-ої частки в УМЗ за $194,2 млн., у тому числі 25% - в "Укртелекому" за $84,2 млн., а також по 16,33% акцій за $55 млн. - у компаній DeutscheTelekom (Німеччина) і KPN (Нідерланди). Угоди були укладені на початку березня 2003 року.

Крім того, МТС уклала договір опціону з "Укртелекомом" про придбання решти 26%-ної частки в УМЗ за $87,6 млн. МТС реалізувало опціон у червні 2003 року. МТС і TeleDanmarkInternational також підписали договір опціону на придбання 16,33%-ої частки в УМЗ за мінімальною ціною $55 млн.

Вона була продана в липні 2003 року за $91,7 млн. Таким чином, МТС зосередила в себе 100%-у частку в УМЗ і у квітні поточного року вирішила перетворити СП у ЗАТ.

УМЗ - лідер на ринку мобільного зв'язку України, обслуговує 5 млн. абонентів.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Демобілізація Льовочкіна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування