Гавриш обвинуватив ющенківців у політичній гарячці

Четвер, 12 серпня 2004, 19:13
Представник кандидата в президенти, прем'єр-міністра Віктора Януковича в ЦВК Степан Гавриш заявляє, що вимога штабу Віктора Ющенка про необхідність вибору Януковичем між посадою глави уряду й балотуванням, не має під собою жодних підстав і є політичною провокацією.

"Це - спроба натиснути на суспільство. Подібна практика не може розглядатися як чесна політика у виборчій кампанії", - сказав Гавриш у четвер в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Представник кандидата в ЦВК пояснив, що відповідно до закону "Про вибори президента", прем'єр-міністр, як глава виконавчої влади, має право на одночасне суміщення двох статусів - прем'єр-міністра України й кандидата в президенти.

"Подібні вимоги є ні чим іншим як певною політичною гарячкою, яка пов'язана з динамічним ростом рейтингу Януковича і пошуком інструментів тиску на нього", - підкреслив він.

Співрозмовник агентства переконаний, що заявлені вимоги є тільки "особистою позицією" блоку "Наша Україна". "Вирішувати питання потрібно в ЦВК, суді", - додав представник кандидата.

Гавриш стверджує, що Янукович "не використовує жодним чином свої можливості прем'єр-міністра й адміністративний вплив для ведення передвиборної кампанії, і, на відміну від інших кандидатів, поводиться толерантно".

"Потрібно боротися, а не шляхом піару тиснути, щоб суб'єкти виборчого процесу змінювали свою позицію", - заявив він.

Представник кандидата в ЦВК вважає, що Янукович буде виконувати свої обов'язки прем'єр-міністра до закінчення виборчої кампанії.

"Від Януковича залежить стабільність національного розвитку, і його відпустка на цей період часу призвела б до серйозних ускладнень у національному масштабі. Це і є основна проблема, що зобов'язує його витрачати якнайменше часу на виборчий піар і технології і зобов'язує працювати", - підкреслив Гавриш.

Разом з тим, за його словами, не виключено, що у випадку гарних економічних показників глава уряду зможе піти у відпустку напередодні виборів.

Гавриш також повідомив, що після завершення в серпні кампанії зі збору підписів на підтримку кандидата найближчим часом має намір "запустити новий проект". "Це буде реальна програма соціального партнерства Януковича і громадян України", - сказав він, додавши, що "питання соціального партнерства давно дискутується у фракції й Партії регіонів".

Гавриш розцінив обвинувачення на адресу команди Януковича в застосуванні адмінресурсу при зборі підписів як "спробу ще раз максимально дискредитувати політику команди Януковича".

"Запевняю вас, ті підписи, які уже зібрані, збиралися винятково за простою технологією - від людини до людини, від будинку до будинку", - підкреслив він.

При цьому Гавриш запевнив, що "зібрати 500 тис. підписів для Януковича не є проблемою, з огляду на те, що лише чисельність Партії регіонів досягає майже цієї межі".

Разом з тим, за його словами, якщо певне зловживання адмінресурсом при цьому і мало місце, то це "продукт свавілля і, певної гарячності" представників органів державної влади на місцях.

Раніше повідомлялося, що штаб готує до передачі в Центвиборчком більше 5 млн. підписів виборців, зібраних на підтримку Януковича.

20 вересня завершується термін подачі в ЦВК підписних листів на підтримку кандидатів.

Читайте також:

Штаб Ющенка оголошує війну Януковичу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування