Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка виключили з козаків через тиск доларів Януковича на Біласа?

Четвер, 12 серпня 2004, 19:43
Народний депутат Василь Червоній пов'язує виключення Віктора Ющенка з лав Українського козацтва з переходом Івана Біласа на бік Віктора Януковича

Про це повідомляє прес-служба центрального штабу Віктора Ющенка.

Червоній зазначив, що гетьман Українського козацтва Іван Білас, "який продався Януковичу, давно вже не має права говорити від імені крайових козацтв, оскільки Українське козацтво складається з обласних підрозділів козацтва, які зареєстровані й офіційно діють".

"Козацтво не є політичною партією і не повинно втручатися у президентські вибори", - зазначив він.

"Але якщо без відома та відповідних рішень підрозділів козацтва Білас одноосібно приймає рішення про підтримку того чи іншого кандидата у Президенти, то він, насамперед, бере великий гріх на своє сумління, за який він сам буде відповідати перед людьми, перед Богом та перед своєю країною", - вважає Червоній.

Він також нагадав, що перед святом Покрови Пресвятої Богородиці козаки, за традицією, проводять великі ради.

"Я гадаю, що до цього свята відбудеться Велика рада Українського козацтва, яка вирішить питання з виключенням з лав козацтва Біласа, а не Ющенка, який є козаком з діда-прадіда", - зазначив Червоній.

"Ми досліджували його коріння і знаємо, що Ющенки пішли з Волині, коли заселялися в східних кресах землі, які потім нарекли Слобожанщиною. Ющенки зареєстровані в багатьох реєстрах українського козацтва", - зазначив депутат.

Таким чином, Ющенко є справжнім козаком, а стосовно Біласа треба ще подивитися. Може, в даній ситуації у ньому заговорило не зовсім козацьке коріння? Історики дослідять", - пообіцяв Червоній.

Причину виключення Віктора Ющенка з лав Українського козацтва начебто за "систематичну несплату членських внесків", народний депутат назвав просто "доларами від Януковича, які тиснуть на свідомість Біласа".

Читайте також:

Ющенка виключили з козаків за несплату внесків



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування