Виявляється, сумські студенти мають дякувати не Кучмі, а Януковичу

Четвер, 12 серпня 2004, 20:23
Віктор Янукович наполягав на рішенні про відміну об'єднання сумських вузів, що було виконанням вимог сумських студентів.

"На рішенні про роз'єднання вузів наполягав Віктор Янукович. Це зняло напруження", - заявив Сергій Тігіпко – керівник Центрального виборчого штабу Януковича, який у четвер відвідав Суми з робочою поїздкою.

"Тепер необхідно зробити так, щоб були враховані інтереси і студентів, і викладачів. Гадаю, цією проблемою необхідно глибше зайнятися Міносвіти", - наводить УНІАН слова Тігіпка.

Як повідомлялося, Сумський національний університет було утворено на базі Сумського аграрного університету, до якого приєднали держуніверситет і педуніверситет.

З 28 червня студенти, протестуючи проти об'єднання трьох вузів в один, організували наметове містечко. 1 серпня, коли студенти мали намір відправитися пішим походом на Київ і оголосити про початок акції непокори, наметове містечко було знесене, деякі студенти заарештовані.

2 серпня учасники акції протесту вирушили до Києва. Вранці 6 серпня на кордоні Полтавської і Сумської областей міліція затримала студентів, що йдуть до Києва. При цьому застосовувалася фізична сила не тільки до них, але й до народних депутатів України і місцевих депутатів.

10 серпня Кучма скасував свій указ про об'єднання трьох вузів у Сумський національний університет.

Читайте також:

ТІГІПКО ПОПЕРЕДИВ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ – ЇХ МОЖЕ ПОБИТИ МІЛІЦІЯ

ПЕРЕД ШТУРМОМ СТУДЕНТАМ ПОГРОЖУВАВ ЩЕРБАНЬ. ЗА ВКАЗІВКОЮ ЯНУКОВИЧА?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування