Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ПРИЙМАЛЬНІ ЗАСТУПНИКА ШТАБУ ЮЩЕНКА ВЛАШТУВАЛИ "МАСКІ-ШОУ". Депутати викликали "Альфу"

П'ятниця, 13 серпня 2004, 00:00
У приміщенні приймальні народного депутата "Нашої України" Давида Жванії проводиться обшук.

Про це повідомила "Українській правді" керівник прес-служби блоку "Наша Україна" Тетяна Мокріді.

Вона розповіла, що 13 серпня об 11 годині група працівників генпрокуратури й міліції "з так званою групою підтримки у бронежилетах увірвалася до приміщення на Контрактовій площі, 9".

За словами, Мокріді, слідчий прокуратури Сергій Горбатюк, який керує групою, намагався увірватися у приймальню Жванії. Вона відзначила, що санкцію на обшук офісу дав заступник генерального прокурора України Микола Голомша.

Адвокат Давида Жванії, керівник адвокатського об'єднання "Керезь, Щукін, Соткілава" Юрій Пузік повідомив, що було пред'явлено цілу низку постанов про обшук на підприємства, що орендують офіси в ньому.

Адвокат вважає, "мета обшуку одна - вилучити господарські й фінансові документи як адвокатського об'єднання, так і клієнтів".

Пузік наголосив на тому, що останні чотири роки на підприємства, що входять до концерну "Брінкфорд", президентом якого до обрання депутатом був Жванія, постійно чиниться тиск з боку прокуратури і податкової.

Сам Жванія сказав, що причиною обшуку є поновлена кримінальна справа 2000 року. Він назвав папери, які представлені прокуратурою "фількіною грамотою", додавши, що подібні "нальоти" відбуваються на Керченський завод "Залив", Бахчисарайський цементний та Запорізький абразивний.

Жванія відзначив, що їх співробітників допитують по 12 годин, "іде відверте залякування" ."Мета – отримати до сесії санкцію на його арешт", - вважає нардеп.

За словами Мокріді, зараз у кабінеті президента "Брінкфорта" В'ячеслава Циганенка знаходяться слідчі прокуратури, журналісти та народні депутати Юрій Павленко, Петро Порошенко, Микола Мартиненко, Олег Рибачук, Павло Ігнатенко та Микола Катеринчук.

Після двогодинних розмов депутатам вдалося отримати постанову обшук, після чого вони з'ясували, що вона оформлена з порушенням законодавства. Підставою для обшуку є поновлена кримінальна справа 2000, за якою керівник Запорізького абразивного заводу не допустив представників обленерго до відключення електроенергії на підприємстві.

Після цього депутати викликали міліцію і спецпідрозділ "Альфа".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...