Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україною в Брюсселі займатиметься австрійка

П'ятниця, 13 серпня 2004, 10:31
У новому складі Єврокомісії відносинами ЄС із сусідніми державами, включаючи Україну, займатиметься комісар із зовнішніх відносин європейської політики сусідства, нинішній міністр закордонних справ Австрії Беніта Ферреро-Вальднер.

Про це та інші призначення оголосив майбутній голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

Першим заступником Баррозу стане шведка Марґот Вальстрьом, яка відповідатиме за відносини інституцій ЄС із національними парламентами й громадянами Євросоюзу.

Одним із заступників голови Єврокомісії буде німець Ґюнтер Фергойґен, який нині є комісаром ЄС з питань розширення, а в новому складі Єврокомісії відповідатиме за промисловість.

У число заступників голови Єврокомісії потрапив представник однієї з нових країн ЄС – естонець Сійм Каллас.

Найбільш впливові посади дісталися однак переважно представникам старих держав ЄС. Так, комісаром з питань торгівлі стане британець, з внутрішнього ринку – ірландець, з економічної політики – іспанець, а з конкуренції – нідерландець.

Представники нових країн ЄС отримали посади, наприклад, комісара з питань освіти, захисту споживачів та науки. Полька Данута Гюбнер відповідатиме за регіональну політику, а чех Владімір Шпідла – за соціальні справи.

Майбутній голова Єврокомісії впевнений, що команду підібрано вдало: "Команду збалансовано – її члени представляють весь політичний спектр. У Єврокомісії ніколи не було так багато жінок. Комісари з нових країн мають так само важливі портфелі, як і комісари із 15 старих членів", - сказав Баррозу.

"Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування