КОРУПЦІЇ У ПОЇЗДЦІ ЯНУКОВИЧА НА ОЛІМПІАДУ НЕМАЄ

П'ятниця, 13 серпня 2004, 14:45
Делегація українських чиновників відвідає Олімпіаду в Афінах не за кошти держбюджету, а за рахунок Національного олімпійського комітету.

Як повідомив на прес-конференції заступник глави АП Василь Базів, "НОК – це громадська організація, яка для формування свого бюджету може залучати позабюджетні кошти".

Базів переконаний, що в питанні від'їзду чиновників на Олімпіаду "про факти корупції говорити не можна".

"Це не такий механізм, що бізнесмен із "Самсунгу" приніс мені квиток на Олімпіаду і сказав, що це подарунок, а я потім бігаю з прапорцем "Самсунг" по Хрещатику і агітую за них… Це була б корупція", - пояснив Базів.

За його словами, "загальновизнаною практикою" є те, що чиновники відвідують Олімпіади. "Ще за часів Еллади власть імущіє припиняли війни і відвідували спортивні змагання", - пояснив Базів.

На його думку, нинішній галас навколо візиту чиновників на ігри в Афіни пов'язаний із виборами президента: "Чому не було такої уваги в 1996 році чи в 2000 році? Тому що не було виборів!"

Водночас, переконаний Базів, перебування української делегації в Афінах буде значно дешевше, ніж коли Олімпіада проходила в Сіднеї – оскільки авіаквиток до Афін коштує 672 долари, а до Сіднею 3 900 доларів.

За словами Базіва, офіційна делегації України складається із 430 осіб, серед яких 243 спортсмени.

Він сказав, що схожа картина і в інших держав:

- делегація Бразилії складається із 446 осіб, серед яких 246 спортсменів,

- делегація Британії – 475 осіб, серед яких 272 спортсмени,

- делегація Канади – 675 осіб, серед яких 277 спортсменів,

- делегація Кореї – 503 особи, серед яких 269 спортсменів.

За словами Базіва, у пресі він читав, що також входить до списку чиновників, які їдуть на Олімпіаду. Він про це не знає, однак якщо це правда, для нього це "велика честь". Як відомо, чиновники їдуть на Олімпіаду в два заходи.

На питання, чи може АП посприяти оприлюднити увесь список чиновників, які поїхали на Олімпіаду, Базів порадив звернутися до НОК, оскільки це "не закрита інформація".

"Українська Правда"

Читайте також:

"Посидимо як боги"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування