Міліція звинувачує оточення Ющенка в побитті водія

П'ятниця, 13 серпня 2004, 15:37
Міліція звинувачує людей, які супроводжували Віктора Ющенка, у побитті водія Камазу, з яким ледь не зіткнувся автомобіль Ющенка у Херсонській області.

Про це повідомляє департамент зв’язків з громадськістю МВС України.

За даними ЦГЗ, 12 серпня о 20.40 у селищі Новотроїцькому Херсонської області до міліції звернувся житель села Чулаківки, який заявив, що близько 18 години на автодорозі поблизу села Чкалового Новотроїцького району групою невідомих йому було завдано тілесних ушкоджень.

За словами водія, він службовою автомашиною КамАЗ з причепом, завантаженим зерном, здійснював об’їзд двох велосипедистів, що рухалися попереду.

Під час завершення маневру, коли тягач автопоїзду вже рухався по правій смузі руху, а причіп ще перебував на зустрічній смузі, вантажівку наздогнала колона з трьох автомашин іноземного виробництва й під час обгону заблокувала рух КАМАЗа, примусивши його зупинитися, зазначив він.

"З іномарок вийшли троє невідомих, витягли водія за ноги з кабіни, кинули його на землю й, піднявши, почали бити в обличчя, звинувативши в створенні нібито аварійної ситуації. Після цього згадані особи, не чекаючи прибуття міліції, залишили потерпілого на узбіччі й продовжили рух у напрямку селища Новотроїцьке", - говориться в повідомленні.

На цей час міліцією встановлено, що за кермом одного з автомобілів перебував кандидат у президенти Ющенко, а в інших – "супроводжуючі його особи, які й завдали побої водієві вантажівки". "Під час інциденту Ющенко з автомобіля не виходив і не втручався у дії своїх помічників", - говориться в повідомленні.

Міліція відзначає, що водій вантажівки правил дорожнього руху не порушував, натомість "автомобілі, в яких перебували Ющенко та його помічники, здійснюючи обгін і блокуючи вантажівку, створили аварійну ситуацію й залишили місце події до прибуття працівників Державтоінспекції, чим грубо порушили правила дорожнього руху".

Міліція наголошує, що факт "примусової зупинки вантажівки" та завдання тілесних ушкоджень її водієві засвідчили велосипедисти - місцеві жителі 1985 і 1981 р.н.

Потерпілому медичну допомогу надано без госпіталізації. Раніше прес-служба штабу Ющенка повідомила, що "в результаті раптової зупинки вантажівки водій ударився підборіддям об кермо".

Міліцією порушено кримінальну справу за ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Прес-секретар Ющенка Ірина Геращенко спростувала заяву ЦГЗ, зазначивши, що лідер "Нашої України" не міг спостерігати за тим, що відбувалося, оскільки разом з офіцером держохорони відразу залишив місце інциденту, як особа під охороною. На місці залишилися депутати та міліція, що супроводжувала Ющенка під час візиту до Херсонської області.
Українська правда

Читайте також:

ЮЩЕНКА НАМАГАЛИСЯ НАЛЯКАТИ КАМАЗОМ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування