Томенко пропонує Медведчуку після виборів свою посаду

П'ятниця, 13 серпня 2004, 16:06
Голова комітету Верховної Ради зі свободи слова Микола Томенко пропонує главі адміністрації президента Віктору Медведчуку очолити його комітет.

Так Томенко прокоментував ідеї Медведчука, висловлені у його статті в газеті "2000".

"Після перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах я готовий підтримати, щоб Віктор Медведчук очолив Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, з метою його політичного перевиховання", - сказав Томенко.

"Звичайно, в тому випадку, якщо його оберуть народним депутатом. Можливо, він навчиться захищати свободу слова з тією ж активністю, з якою він її сьогодні переслідує", - додав він.

Томенко також припустив, що статтю Медведчука на захист своєї політики щодо свободи слова "слід розцінювати як прощальне".

"Ймовірно, нинішній глава АП готується працювати в опозиції, тому що політиці інформаційних маніпуляцій скоро буде покладено край. Політика нової української влади буде відстоювати справжню свободу слова для ЗМІ без винятків і без привілеїв", - заявив Томенко.

"Медведчук головним чином задається риторичним питанням: чому, коли Захід, і Америка зокрема, застосовують цензуру, їм це сходить з рук, а коли українська влада робить ніби те ж саме, то за це їх усі гостро критикують".

"Не думаю, що відомий юрист Медведчук не розуміє принципової різниці між цензурою на Заході і в Україні", - сказав Томенко.

Томенко також визнає, що у "Європі та США влада застосовує цензуру задля того щоб захистити національні інтереси своєї країни і свого суспільства", як наприклад під час висвітлення подій в Іраку.

Водночас, найширшого розголосу в західних ЗМІ здобувають корупційні історії щодо найвищих посадових осіб. Томенко навів приклад з Клінтоном, зауваживши, що "українська влада робила і продовжує робити кожного дня на порядок більше зла, ніж Біл Клінтон за весь час свого президентства".

"І робить вона цю шкоду не щодо своїх дружин, а щодо українського народу і української держави. Політика придушення свободи слова, яку проводить адміністрація президента спільно з урядом, прямо шкодить забезпеченню прозорості та відкритості української влади, підвищенню її ефективності для народу", - сказав він.

"Українська правда"

Читайте також:

Медведчук звинуватив 5 канал у цензурі, а сайти в залежності від США

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування