У Сумах зганяють мітинги на підтримку Щербаня

П'ятниця, 13 серпня 2004, 17:14
В Сумах примусово збирають людей на мітинги на підтримку місцевого губернатора Володимира Щербаня та за об'єднання трьох вузів у Сумський національний університет.

Про це йдеться в заяві громадян міста Сум, поширеній інформцентром студентського руху спротиву.

Як зазначається в повідомленні о 3 годині дня на центральну вулицю міста Суми адміністрацією найбільших підприємств міста, а також медичних та навчальних закладів, було "примусово зігнано людей на безпрецедентну акцію на підтримку голови сумської обладміністрації Володимира Щербаня" та утворення СНУ.

"Керівництво підприємств примусово зігнало всіх працівників держустанов, медичних закладів, шкіл міста підтримати цю акцію під загрозою звільнення з роботи", - говориться в повідомленні.

Серед організаторів акції у заяві згадуються керівники підприємств заводів Фрунзе, Хімпром, Електрон (Селмі) та ін. Зокрема, на останньому у п'ятницю проводив зустріч керівник штабу Януковича Сергій Тігіпко.

"Все місто окуповане наляканими людьми та працівниками правоохоронних органів, перекриті центральні вулиці міста", - відзначає інформцентр .

На думку громадян міста, ця акція є відповіддю на мітинг, що відбувся у четвер під обладміністрацією, з вимогою відставки губернатора Щербаня, звільнення з посади голову управління МВС у Сумський області Безсалова, Плєханова, а також звільнення ректора СНАУ Царенка.

Мітингуючі вимагали "очистити сумську владу від продажних бандитів та донецької мафії". На мітингу були присутні народні депутати України.

Громадяни закликають всіх, кому "не байдужа подальша доля нашої держави" підтримати їх акцію.

"Ми не хочемо жити у корумпованій другій Білорусії. Геть Щербаня! Геть Кучму! Геть Януковича! Геть Донецьку мафію з влади!", - говориться в заяві.

Читайте також:

СТУДЕНТИ БІЛЬШЕ НЕ ЙДУТЬ НА КИЇВ. ПОКИ ЩО

КУЧМА ВИКОНАВ ВИМОГИ СТУДЕНТІВ. Тепер йому доведеться звільнити ще й Щербаня?

Щербань каже, що студентів підбурюють нардепи, а міносвіти - що "Пора"

Міліція студентів не била, а розмовляла

МВС ЗВИНУВАЧУЄ ПОЛІТИЧНІ СИЛИ В ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ-ЕКСТРЕМІСТІВ

МІЛІЦІЯ РОЗІГНАЛА ПРОТЕСТ СТУДЕНТІВ ІЗ СУМ, ЯКІ НЕ ХОТІЛИ ЙТИ ПІД СДПУ(О)

Про причини акції читайте тут:

Ні "совокуплєнію" вузів! Сумські студенти йдуть походом на Київ

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News