Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жванії поставили пломби

П'ятниця, 13 серпня 2004, 19:46
Представники прокуратури опломбували офіси п'яти фірм, які входять у концерн "Бринкфор", власником якого є заступник начштабу Ющенка Давид Жванія.

Цим закінчилося багатогодинне протистояння між прокурорськими працівниками та депутатами "Нашої України" у офісі "Бринкфорду".

Як повідомила "Українській правді" речник штабу Ющенка Тетяна Мокріді, прокурори опломбували офіси адвокатського об'єднання "Керезь, Щукін, Соткілава", фірм "КСД", "Бринкфорд", "КСК" і "Дарілл".

Водночас приймальня та кабінет самого Жванії прокурори не чіпали.

За словами Мокріді, обшуку як такого у офісі не було. "Слідчий прокуратури Сергій Горбатюк сім годин намагався переконати, що у нього є документи для обшуку в офісі Жванії", - пояснила речник.

Однак виявилося, що при цьому він посилався на 165 статтю старого Кримінального кодексу, який уже не діє.

"Працівники Генпрокуратури мали б знати закон і вміти оформляти документи, а не посилатися на статті 1960-го року, які вже не діють. У силовиків в подібних ситуаціях, зазвичай, одна мета - вигребти всю документацію і паралізувати діяльність підприємства", - навела Мокріді слова адвоката Жванії.

Підстава, за якою намагалися робити обшук – це справа по Запорізькому абразивному комбінату (його власником є "Бринкфорд"), яка була порушена в 2000 проти гендиректора Берези і була закрита за відсутністю складу злочину, а рішення суду про відновлення цієї справи немає".

Як відомо, у п'ятницю силами прокуратури та міліції в бронежилетах була спроба провести обшук в приміщенні приймальні заступника начштабу Ющенка Давида Жванії.

Читайте також:

У ПРИЙМАЛЬНІ ЗАСТУПНИКА ШТАБУ ЮЩЕНКА ВЛАШТУВАЛИ "МАСКІ-ШОУ". Депутати викликали "Альфу"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування