Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" відчув на собі "бєспрєдєл" СДПУ(о) на Закарпатті

Субота, 14 серпня 2004, 14:05
Компанія "Газ України", що входить до складу "Нафтогазу України", має намір у понеділок звернутися до Генпрокуратури та МВС з приводу незаконних дій закарпатської міліції.

Як повідомляє "Газ України", двоє її працівників, які перебували у відрядженні в Ужгороді, були "незаконно затримані та утримання протягом 10 годин в приміщенні управління МВС в Закарпатський області".

Сталося це 13 серпня, коли працівники "Газу України" прибули до Ужгороду з метою проведення наради в облдержадміністрації щодо вирішення проблеми заборгованостей місцевих підприємств теплокомуненерго.

Оскільки на нараді питання погашення боргу вирішено не було, працівники "Газу України" відключили від газопостачання "Ужгородтеплокомуненерго".

Проте відразу по цьому з ініціативи облдержадміністрації обласна міліція вжила до них силових заходів, без їжі та напоїв з 7 вечора до 5 ранку незаконно та безпідставно утримуючи їх у приміщенні УМВС в Закарпатський області.

"Своїми діями закарпатська влада та місцева міліція порушили права людини, закріплені Конституцією України, законодавчими та підзаконними актами, та міжнародними договорами, підписаними з боку України", - ідеться у прес-релізі "Газу України".

"Брутально було порушено законодавство про забезпечення національної економіки та населення природним газом", - також зазначає "Газ України".

"Газ України" сподівається, що керівництво держави, МВС та Генпрокуратура "дадуть належну оцінку міліцейському свавіллю по указці обласної державної адміністрації в Закарпатті щодо працівників компанії та підприємств, що входять до її структури".

Як відомо, влада на закарпатті повністю контролюється СДПУ(о), а губернатором області є один із лідерів партії Іван Різак.

Опозиція після виборів мера Мукачевого звинуватила обласну владу та міліцію у зрощенні з криміналітетом. Парламент звернувся до Леоніда Кучми з вимогою звільнити губернатора-есдека Різака та міліцейське начальство, проте президент проігнорував це звернення.

"Українська Правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування