Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко повісив на совість Кучми і Ющенка ще одну смерть

Понеділок, 16 серпня 2004, 10:59
Кандидат у президенти Петро Симоненко покладає провину за смерть українського офіцера Юрія Іванова в Іраку на владу, а також "Нашу Україну".

"Смерть українського офіцера в Іраку на совісті режиму, включаючи "нашистів" Ющенка", - заявив Симоненко під час зустрічі з виборцями Каховки на Херсонщині.

За повідомленням прес-служби Симоненка, він зажадав від Кучми негайного підписання указу про відкликання українського військового контингенту з Іраку і інших гарячих точок, а також відставки міністра оборони Євгена Марчука.

"Жоден український солдат не повинен жертвувати своїм життям, захищаючи інтереси транснаціональних корпорацій і українських кримінальних кланів", - підкреслив Симоненко.

"Ті, хто причетні до відправки наших хлопців на чужу війну, повинні постати перед судом народу і понести суворе покарання за скоєні злочини", - додав він.

Симоненко висловив співчуття рідним і близьким загиблого українського офіцера.
Як відомо, у неділю в Іраку загинув український військовий Юрій Іванов. Він підірвався на міні.

Під час виборів тему виведення військ з Іраку експлуатують все провідні кандидати. Ющенко, Мороз і Симоненко заявили про необхідність виведення. Янукович - про те, що "як мінімум" треба скоротити військову присутність України в Іраку.

Однак у п'ятницю після переговорів Кучми з міністром оборони США Рамсфельдом стало відомо, що Україна не лише не виводитиме війська, але й не зменшуватиме чисельність контингенту.

"Українська правда"

Читайте також:

У Іраку загинув сьомий український військовий

КУЧМА СТАВ НА БІК РАМСФЕЛЬДА, А НЕ ЯНУКОВИЧА

Перед виборами Янукович перехопив вимоги Симоненка і Вітренко

Після перемоги на виборах Ющенко посвариться з США? Симоненко називає його плагіатором

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування