Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГЕНПРОКУРАТУРА ВИЗНАЛА ФАЛЬСИФІКАЦІЮ У МУКАЧЕВОМУ. З БОКУ "НАШОЇ УКРАЇНИ"?

Понеділок, 16 серпня 2004, 13:20
10 серпня Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом підробки документації на виборах мера Мукачевого 18 квітня 2004 року.

Про це повідомив керівник прес-служби Генпрокуратури Сергій Руденко.

За його словами, "ознайомившись з протоколами, які були надані органу досудового слідства, члени територіальної виборчої комісії заявили, що дані не відповідають дійсності".

Як відомо, тервиборчком очолював ставленик СДПУ(о) Переста. Він оголосив переможцем виборів представника СДПУ(о) Ернеста Нусера. Однак протоколи було викрадено, "Наша Україна" надала свої копії, які, слід розуміти, тепер Генпрокуратура визнала сфальсифікованими.

За словами Руденка, члени тервиборчкому стверджують, що вони ухвалили рішення про перемогу Нусера відповідно до протоколів дільничних виборчих комісій.

А оскільки більшість бюлетенів і всі протоколи з результатами тих виборів викрадено, то, як зазначив Руденко, встановити їх істинні результати сьогодні неможливо.

Речник Генпрокуратури сказав, що окремі члени дільничних виборчих комісій сказали, що підписи у протоколах навпроти їх прізвищ "виконані не ними".

Руденко повідомив, що слічим було призначено криміналістичні почеркознавчі експертизи усіх протоколів, наданих у розпорядження органу досудового слідства. Її провели в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз.

Згідно з висновками експертиз, "на протоколах восьми дільничних виборчих комісій підписи від імені деяких членів комісій виконано не членами комісій, а іншими особами", повідомив речник Генпрокуратури.

Тому Генпрокуратурою було порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 158 Кримінального кодексу України. Слідство має виявити, "хто і з якою метою вчинив підлог виборчих документів, які були надані в розпорядження органу досудового слідства".

Разом з тим Руденко наголосив, що Генпрокуратура не досліджує "сам факт виборчого процесу, тому що це не є предметом слідства".

"Предметом слідства", за його словами, є "пошук осіб, які здійснили злочин, і направлення справи до суду".

Крім того, Руденко ще раз підтвердив, що перевірка чоловіка, який зізнався у нібито викраденні ним виборчих бюлетенів, "не дає змоги вважати, що ця особа причетна до подій, які призвели до зникнення бюлетенів".

"Тобто цій особі не пред'явлено обвинувачення - вважаємо на сьогодні, що ця особа не винна у скоєнні злочину", - додав Руденко.

Як відомо, викрадення протоколів взяв на себе місцевий безробітний. Він сказав, що зробив це разом із товаришем, який помер від туберкульозу. Ця заява викликала обурення в рядах опозиції.

За інформацією Генпрокуратури, "вже скеровано до суду" деякі з кримінальних справ за фактом побиття народних депутатів. Прес-секретар Генпрокуратури висловив упевненість, що "ці справи розслідуються, і там ніяких несподіванок не повинно бути".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування