Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вітренко доведе Симоненку, що він брехав стосовно Кучми

Понеділок, 16 серпня 2004, 13:33
Кандидат в президенти, лідер Прогресивної соціалістичної партії Наталія Вітренко має намір подати судовий позов до кандидата в президенти Петра Симоненка про захист її честі та гідності.

Як повідомила Вітренко, таке рішення вона прийняла під час перебування в Чернігові на зустрічах з виборцями.

Як пояснила Вітренко, їй стало відомо, що під час зустрічей Симоненка з виборцями Сум та Одеси, лідер комуністів розповсюджував про неї неправдиву інформацію.

Зокрема, пояснила лідер ПСПУ, в Одесі лідер комуністів заявив, що Вітренко під час останніх парламентських виборів в Україні, набравши 3,2% голосів виборців, не пройшла до парламенту і передала ці голоси Леоніду Кучмі.

Як зазначив довірена особа Вітренко Володимир Марченко, "це поширення свідомої неправди і це Симоненко добре знає".

"Закон про вибори народних депутатів України не передбачає передачі голосів будь-кому, в тому числі президенту країни, взагалі ніякій фізичній особі, лідерам блоку чи партії", - додав він.

Тобто, Симоненко "вкидає в суспільну свідомість неправдиву інформацію, що Вітренко передає голоси виборців владі" і цим змушує кандидата від ПСПУ виправдовуватись перед виборцями, підкреслив Марченко.

Щодо Сум, то там, за словами довіреної особи лідера ПСПУ, Симоненко заявив, що Вітренко не підтримала його у другому турі президентських виборів 1999 і він "залишився сам на сам з існуючим режимом".

Цим, за словами Марченка, Симоненко сформував на Сумщині уяву, що Вітренко співпрацювала на виборах 99-го року з Кучмою, а не підтримувала лідера комуністів.

При цьому, зазначив Марченко, лідер комуністів з безпосереднього спілкування з Вітренко знав, що вона підтримує саме його, а не Кучму, знав також з рішень ЦК ПСПУ про його підтримку, які були тоді оприлюднені.

Симоненко також знав і про виграний торік Вітренко суд з газетою "Комуніст" за статтю "ПСПУ – партия содействия президенту Украины", наголосив довірена особа кандидата.

"Тобто, і в Сумах, і в Одесі Симоненко поширював про Вітренко неправдиву інформацію з метою підірвати її ділову репутацію в очах виборців" - , заявив Марченко.

Сама Вітренко зазначила, що у випадку, якщо Симоненко й надалі продовжуватиме дезінформувати громадян України щодо діяльності ПСПУ та її особисто, то вона змушена буде звертатись до суду про притягнення Симоненка до кримінальної відповідальності за обман виборців.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування