Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура відмовляється вважати громадянина К. убивцею Гонгадзе

Понеділок, 16 серпня 2004, 15:59
Службове розслідування МВС щодо факту незаконного стеження за Георгієм Гонгадзе буде заверешене найближчими днями.

Про це повідомив речник Генпрокуратури Сергій Руденко на брифінгу у понеділок, зазначивши, що саме перед брифінгом уточнював це питання.

Як відомо, згідно з законодавством, на службове розслідування Міністерству внутрішніх справ після звернення Генпрокуратури було відведено місячний термін. Про те, що таке доручення дано, повідомив генпрокурор Васильєв 14 липня цього року.

За словами Руденка, "відлік місячного строку ведеться від дати надходження документів до безпосереднього виконавця", а тому МВС має ще трохи часу, "але дуже мало".

В той же час керівник прес-служби Генпрокуратури зазначив, що те, "чи будуть оприлюднюватися, і в якому обсязі" результати розслідування, вирішуватимуть слідчі і прокурор, який здійснює нагляд за розслідуванням кримінальної справи.

Також Руденко повідомив, щро у кримінальній справі про розголошення матеріалів досудового слідства у справі про вбивство Гонгадзе допитано Аскольда Крушельницького, автора публікацій за цими матеріалами у британській газеті "Індепендент".

За словами речника Генпрокуратури, "органи досудового слідства цікавили основні два запитання: джерело витоку інформації з кримінальної справи, і чи усвідомлював пан Крушельницький, що публікуючи ці документи зі вказанням анкетних даних свідків, він створює реальну небезпеку життю і здоров'ю цих людей, які були допитані у кримінальній справі".

"Як зазначають слідчі Генпрокуратури, спілкування з паном Крушельницьким було корисним для подальншого розслідування кримінальної справи", - сказав Руденко.

Разом з тим, за його словами, "що стосується конкретних свідчень і конкретних допитів, то це є слідчою таємницею і не оприлюднюється".

Крім того, Руденко повідомив, що Генпрокуратура відправила відповідь Інституту масової інформації та "деяким журналістським об'єднанням", які були ініціаторами звернення щодо оприлюднення інформації з приводу громадянина К.

Як підкреслив Руденко, прокуратурою "жодного разу не повідомлялось, що відносно цієї особи, тобто громадянина К., обирався в рамках справи по вбивству Гонгадзе запобіжний захід, або ця особа затримувалася у справі за вбивством Гонгадзе".

"Відповідно до цього, ніяких підстав стверджувати, що ця особа набула у справі за фактом вбивства Георгія Гонгадзе відповідного процесуального статусу, немає", - додав речник Генпрокуратури.

Також, за його словами, "на сьогоднішній день перевірка шляхом проведення відповідних слідчих дій і оперативно-розшукових дій триває, тому орган досудового слідства вважає недоцільним повідомляти будь-які інші докладніші дані про цю особу".

Як відомо, після оприлюдення Крушельницьким витоку з матеріалів досудового слідства у справі Гонгодзе Генпрокуратурою було поширено інформацію, що громадянин К., який зараз відбуває покарання в місцях позбавлення волі, зробив заяву про його причетність до скоєння вбивства Георгія Гонгадзе.

"Українська правда"

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА ВИМАГАЄ ВІД МВС ПОЯСНЕНЬ ЩОДО СТЕЖЕННЯ ЗА ГОНГАДЗЕ

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ КАЖЕ, ЧИ АРЕШТУВАЛИ ГРОМАДЯНИНА К., ЯКИЙ НАЧЕБТО ВБИВ ГОНГАДЗЕ

ГЕНПРОКУРАТУРА: У ВБИВСТВІ ГОНГАДЗЕ ЗІЗНАВСЯ "ГРОМАДЯНИН К.". Затриманий по іншій справі


Читайте також протоколи допитів міліціонерів, які заявили, що стежили за Георгієм Гонгадзе:

ДОПИТИ У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування